Kerst…. natuurlijk denken we dan ook aan het kinderkerstfeest.

Al vele jaren regelen we dit met z’n vieren: Nanny Suidman, Aly de Haan, Margriet v.d. Ham en Evelien Groeneveld.

Voor het kinderkerstfeest, wat zo’n anderhalf uur duurt, komt heel wat bij kijken.

In september komen we voor het eerst bij elkaar. De grote vraag is elk jaar weer: “Kunnen we een kerstmusical vinden?”  Het ene jaar zoeken we een musical waarin het kerstverhaal centraal staat en het andere jaar mag het een vrij verhaal zijn met een kerstgedachte.

Eind september  gaan we op boekenjacht. Ieder jaar weer een uitdaging om binnen het budget te blijven. We blijven het bijzonder vinden dat we alle kinderen van 4 t/m 12 jaar een boek mogen aanbieden.

In de week voor de herfstvakantie komen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 bij elkaar. Zo weten we wie er mee gaan spelen met de musical. De kinderen horen waar de musical over gaat. Na de herfstvakantie starten we met oefenen. Elke donderdagmiddag komen we 3 kwartier samen en dan wordt er veel gezongen, gespeeld en dansjes bedacht.

In de weken die volgen komen we als commissie vaak bij elkaar… Er moet een uitnodiging komen, er worden boekenleggers gemaakt en er wordt nagedacht over het decor. Gelukkig hebben we de laatste jaren hulp gehad bij het schilderwerk van het decor en van onze mannen die trouw helpen met de opbouw, de beamer in de hal en de catering op zondag. Ook hulp van de moeders die de knutselmiddagen organiseren en met de jongere kinderen een lichtje o.i.d. maken. En niet te vergeten de hulp van de muzikanten, van de mensen van het geluid en de techniek, hulp van de beamercommissie en tenslotte de hand en spandiensten van ons kosterspaar Dick en Teuni.

Voor de kinderen van groep 1 t/m 4 stellen we een liturgie samen met liedjes en opzegversjes. Deze jonge kinderen van de gemeente vertellen op deze manier, in het eerste deel van de dienst, het Kerstevangelie. Het 2e deel bestaat uit het opvoeren van de musical.

Na weken van voorbereiding breekt de zondag van het kerstfeest aan: Na de ochtenddienst wordt alles klaargezet. ’s Middags komen de musicalspelers voor de generale repetitie.

Wanneer wij naar beneden gaan om te eten, begint de kerk vol te stromen met ouders, grootouders en belangstellenden. Om 18:30 uur begint het kerstfeest waar we dan met een hele volle kerk, elk jaar weer allemaal erg van genieten en trots zijn op wat de kinderen in zo'n korte tijd weten neer te zetten! Voor je het weet is het weer voorbij…. Dan is het nog een kwestie van opruimen, evalueren, bedankkaartjes met een groepsfoto erop rondbrengen bij de kinderen en wachten tot het weer september wordt. Dan beginnen we weer van voor af aan..

 

Elk jaar gaan we op zoek naar een goed doel voor de collecte. We proberen iets te vinden wat in de buurt is en met kinderen te maken heeft.  Dit jaar hebben we gekozen voor zorgboerderij Goedland aan de Hellerweg te Putten.  Op deze boerderij worden weekenden en vakanties aangeboden aan kinderen met autisme en ADHD. Uit onze gemeente is er iemand die daar  gebruik van maakt. De initiatiefnemers van deze boerderij hebben een lijst met wensen en we hopen met de opbrengst van de collecte één van de wensen te kunnen vervullen. Bij deze alvast van harte bij u aanbevolen.

We zien u graag op zondagavond 21 december om 18.30 uur!

Lijkt het je leuk om mee te draaien met deze groep?  Meld je dan aan!!! We zijn op zoek naar mensen die in de toekomst onze taken willen overnemen.

E. Groeneveld