Werkgroep De Vierende Kerk van de Gereformeerde kerk in Putten organiseert met regelmaat bijzonder kerkdiensten en vieringen. Op 8 oktober om 19.00 uur organiseren we een Preek van de Leek dienst.

Onder leiding van Ds. Robert-Jan van Amstel heeft een groep gemeenteleden zich verdiept in het maken van een preek. Tijdens deze inspirerende avonden kregen de deelnemers eerst een inkijkje in deze belangrijke taak van een predikant: het schrijven van een preek, waar haal je de inspiratie vandaan, hoe bouw je een preek op en hoe preek je? Vervolgens werden de gemeenteleden uitgedaagd om zelf een preek te schrijven. Dat resulteerde in een aantal mooie en inspirerende preken.
Tijdens de avonddienst van 8 oktober gaan drie lekenpredikers, onder supervisie en toeziend oog van Ds. Robert-Jan van Amstel, hun zelfgeschreven preek presenteren.
Johan de Vroom – thema: Strijd met God
Martine v.d. Mheen – Laat jij je leiden? En door wie of wat?
Gert Lozeman – thema: Heb jij het lef?
Na deze avond staan nog drie andere lekenpredikers te trappelen om hun preek te laten horen. Op 28 januari 2024 om 19.00 uur staat deel 2 van deze Preek van de Leek serie op het programma.
Na deze dienst is (gratis) koffie, thee of limonade. Uiteraard is er ook gelegenheid om na te praten met de leken over de preken. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Datum en tijdstip: 8 oktober om 19.00 uur
Locatie: Gereformeerde PKN Kerk aan de Achterstraat 39 in Putten
Meer informatie: Gereformeerde Kerk Putten / Arjen Overweg / a.overweg@gkputten.nl

Loading