Podcast Bidden met Psalmen voor Veertigdagentijd

Bij bidden vouw je je handen, sluit je je ogen en praat je tegen God. Bidden kan ook een diepgaande ontmoeting met God zijn, weet internetpastor Nikolaas Sintobin. In zo’n gebed spelen Bijbelteksten een rol. Wie kennis wil maken met deze gebedsvorm – bijvoorbeeld in de Veertigdagentijd die op 2 maart begint – kan de podcast Bidden met Psalmen uitproberen.

De eerste drie afleveringen van Bidden met Psalmen gaan over danken (Psalm 139), vertrouwen (Psalm 91) en verlangen (Psalm 63). De teksten en stem zijn van Sintobin.
De podcast is vanaf vandaag te volgen. Dat kan via de site, de app en het Spotify-kanaal van Bidden onderweg. De podcast gaat vooraf aan en verwijst naar het boek NBV21 Psalmen met 21 gebedsmomenten, dat in maart bij het NBG verschijnt.

NBV21-blogserie met bekende bijbellezers van start

‘Als boek van heil en zegen is de Bijbel belangrijk. Voor individuele lezers maar ook voor het geheel van onze samenleving’. Dat schrijft René de Reuver in een blog naar aanleiding van de NBV21. Hij is een van de 15 vertegenwoordigers van Nederlandse en Vlaamse geloofsgemeenschappen die vanaf vandaag meewerken aan een serie over de betekenis van de Bijbel anno 2022.

De blogserie verschijnt op bijbelplatform debijbel.nl (in Vlaanderen: debijbel.be). Vanaf vandaag plaatst het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap elke week een aflevering. Volgende week de blog van Sleebos over ‘leren kijken naar Jezus’; in de week daarna die van Tvedt over Gods woord als voeding: ‘Ik ‘eet’ elke dag uit de Bijbel, maar ik neem niet elke dag een driegangenmaaltijd tot me.’

Onderweg genieten van de Luisterbijbel

Hou je van podcasts of luisterboeken? Wil je Marcus weleens horen? ‘Probeer dan de Luisterbijbel podcast. We maakten een kerstspecial van een kwartier. En er staat nog veel meer Bijbel klaar om naar te luisteren’, zegt Stefan van Dijk. ‘Bijvoorbeeld als je onderweg bent naar familie of naar je vakantieadres.’

Stefan van Dijk is Manager Ontwikkeling & Uitgeven bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). ‘Luisteren naar de Bijbel komt echt anders binnen dan wanneer je in de Bijbel leest. Dat hoor ik van anderen en ik merk het zelf ook. Ineens valt je iets op waar je altijd overheen gelezen had. Of je raakt ontroerd omdat het verhaal echt verteld wordt en de stem van de verteller je raakt. Ik ben dan ook blij dat de NBV21, de vernieuwde Bijbel, niet alleen te lezen, maar ook te beluisteren is.’

Wie dat wil uitproberen, kan beginnen met de NBV21 Luisterbijbel-podcast. Behalve de Kerstspecial vind je daar 57 andere bijbelgedeelten: Ester, Prediker, Marcus, 1 Johannes en de psalmen 120-134. En een trailer waar je kennismaakt met de vier professionele voorlezers die de NBV21 ingesproken hebben: Chris Kijne, Louis van Beek, Marjolein Algera en Lottie Hellingman.
De NBV21 Luisterbijbel podcast is ook te horen via bekende afspeelplatforms als Spotify en Apple Music.

‘Gods persconferentie’ Door Arie de Rover

Daar sta je dan. Voor de zoveelste keer. Je zult maar premier en minister van volksgezondheid zijn tijdens een pandemie. ‘Persconferentie’: het is een neutraal woord, maar het kreeg in de afgelopen twee jaar een onheilspellend karakter. Hoe zullen we nu weer ons gedrag moeten aanpassen? Welke argumenten en overredingstactieken worden van stal gehaald om ons de beoogde kant op te krijgen?’

Gods leiderschapsstijl

Heb je je wel eens afgevraagd hoe God dat doet? Ik wel. Als je, net als ik, geïnteresseerd bent in leiderschapsinvloed, is de leiderschapsstijl van God een fascinerend thema. Vooral als je beseft dat Hij de machtigste is terwijl wij – degenen die Hij wil leiden – klein en kwetsbaar zijn.
Ik neem je daarom mee naar een soort persconferentie waarbij een rijksvoorlichter van Godswege een oproep tot verandering doet. Nee, niet zomaar een dringend advies tot gedragsverandering maar een oproep tot een totale levensverandering.

Het gehele verhaal is te lezen op: https://debijbel.nl/bericht/gods-persconferentie

Loading