Doe jij de kindernevendienst of kinderkerk of geef je les, en wil je tijdig voorbereiden op advent en kerst? Meld je dan aan voor het webinar van Bijbel Basics. In een halfuur helpt het NBG je op weg. Het webinar wordt drie keer gehouden: op 14, 19 en 21 september van 20.15-20.45 uur.

‘Veel kerken beslissen al vroeg wat ze doen met advent en kerst’, zegt theoloog-pedagoog Maartien Hutter. ‘Daarom geeft het Bijbelgenootschap dit webinar in september.’ Hutter was een van de bedenkers van de kindernevendienstmethode Bijbel Basics. Die is gebaseerd op kindertheologie: een open manier om Bijbel en geloof te ontdekken. Kinderen krijgen met Bijbel Basics 200 essentiële Bijbelverhalen twee keer mee: tussen 4 en 8 en tussen 8 en 12 jaar.

Een proefprogramma van de methode vind je hier: bijbelbasics.nl/wat-is-bijbelbasics/.

Webinar Een nieuw begin

Zoek je voor kinderen een boeiend kerstproject? Meld je dan aan voor dit webinar. Het wordt gegeven door Maartien Hutter en kinderwerkspecialist Lucré de Man-van Putten. Er is een interactieve chat voor vragen en opmerkingen. Je maakt kennis met Bijbel Basics en het kerstproject Een nieuw begin en je krijgt tips voor gebruik van het materiaal. Het webinar wordt drie keer uitgezonden. Aanmelden en kiezen voor 14, 19 of 21 september gaat via deze link. Kun je geen van deze avonden? Meld je dan toch aan, dan mailen we je een link om terug te kijken.

Kerstproject Een nieuw begin Aanmelding voor het kerstproject gaat via bijbelbasics.nl/advent-en-kerst-2023/. Zodra het projectmateriaal online staat, krijg je een seintje in je inbox. Het project bestaat uit vijf Bijbelverhalen uit Lucas, voor de vier adventszondagen en het Kerstfeest. Elke aflevering laat zien dat God een nieuw begin maakt: van de aankondiging van Johannes’ geboorte tot en met de geboorte van Jezus. Er is materiaal voor gebruik in de kerk én voor thuis; er is zelfs een compleet kerstfeestprogramma-met-sketch. De serie is eind oktober te downloaden via bijbelbasics.nl.

Loading