Rare tijden om kerk te zijn zonder de “normale” gang van zaken zoals kerkdiensten bezoeken, vergaderingen houden, bezoekwerk aan huis. Maar ook tal van activiteiten kwamen en komen stil te liggen.

De alternatieve online viering is een goed en ingeburgerd alternatief, de viering volgen vanaf je luie stoel of heerlijk zittende bank, eventueel met een kop koffie erbij. Maar is dit houdbaar voor de lange termijn?  Want komt mij de bewuste zondag of de tijd niet uit dan kijk ik toch maandag wel. Maar ja van uitstel komt meestal afstel. En de viering meebeleven alleen of met z’n tweeën of met het hele gezin is toch effe wat anders dan samenkomen als gemeente en de ontmoeting met God en met elkaar in Zijn huis te vieren.

Geen avondmaal, dopen, kindernevendienst en jeugdkerk en geen gezellig bijpraten en koffiedrinken na afloop van de diensten.

Maar ook het deelnemen aan allerlei activiteiten konden/kunnen helaas geen doorgang vinden:

Geen clubs, openkerk zijn op woensdag en zondag, zingen rond de piano op dinsdagavond, douwtrappen op Hemelvaartsdag, buurtbijeenkomsten van “Kerk zijn in de buurt”, geen koffiedrinken bij gemeenteleden tuis, en geen bijeenkomst voor nieuw ingekomen gemeenteleden etc.

 

Start nieuw kerkelijk seizoen:

En nu ook het nieuwe kerkelijk seizoen starten “zonder” Startweekeind activiteiten, zoals we hadden bedacht met nog wel zoveel leuke activiteiten, een locatie “buiten” gevonden, maar helaas de laatste berichten over het toenemende besmettingsgevaar heeft ons doen besluiten het hele gebeuren niet door te laten gaan.

Wel zullen we er op zondag 13 september een feestelijk startviering van maken, want het nieuwe kerkelijk seizoen gaat gewoon van start hoe en in welke vormen komend seizoen……..dan ook.

 

Hartelijke groet namens de commissie Startweekeind,

Lia Kiezebrink, Wilma Posthouwer, Teuni Vijge, Rijanne Bos, Dick Boekema, Liesbeth Musscher en Simon Buijsse

Loading