Het Willem Holtrop Hospice in Ermelo biedt verpleging, verzorging, hulp en begeleiding aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en een relatief korte levensverwachting hebben. Ook aan de naasten van de bewoner wordt begeleiding en ondersteuning geboden.

Het hospice beschikt over zeven één-persoonskamers, met logeermogelijkheden voor naasten die in het hospice willen verblijven. In een huiselijke sfeer wordt hoogwaardige 24-uurs zorg gegeven, waarbij kwaliteit van leven het uitgangspunt is.

Vrijwilligers vormen een belangrijke groep binnen de organisatie van het hospice. Door de inzet van vrijwilligers kan er steeds weer op persoonlijke wensen van de bewoner en diens naasten worden ingegaan. De werkzaamheden zijn dan ook zeer veelzijdig.

Het Willem Holtrop Hospice zoekt nieuwe vrijwilligers, m.n. voor hulp bij het verlenen van lichamelijke verzorging aan de bewoners (onder verantwoordelijkheid van de verpleegkundigen).

Voor de vrijwilliger kan dit werk een zinvolle en fijne invulling van een stuk vrije tijd zijn. Aan beginnende vrijwilligers biedt het hospice een basistraining. Verder wordt regelmatig (bij)scholing en training gegeven, waarbij steeds op de actualiteit en wensen wordt ingespeeld.

Werktijden worden volgens rooster gepland (ook in het weekend) per dagdeel van ongeveer 4,5  uur, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met wensen en mogelijkheden van de vrijwilliger.

Motivatie en invoelend vermogen zijn belangrijk om dit werk te kunnen doen. Is uw interesse gewekt voor deze bijzondere vorm van vrijwilligerswerk?

Voor informatie en/of aanmelding kunt u bellen (tijdens kantooruren): 0341 274920 of  0341 274927 of mailen: vwcoordinator@willemholtrophospice.

Adres Willem Holtrop Hospice: Julianalaan 51, 3851 RA  Ermelo.

Website: www.willemholtrophospice.nl