Er komen af en toe vragen over het aanmelden en over de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor de voedselbank. De mensen kunnen zich aanmelden door te bellen naar de voedselbank tel. 0643930924. De vastgestelde criteria voor leefgeld per maand is € 180, – ( gezin van 2 personen) en voor een extra volwassene € 60, – en kinderen tot 18 jaar € 50, -. Wel worden de mensen vooraf gescreend. Na verloop van tijd vindt er weer een screening plaats om te zien of de financiële omstandigheden zijn verbeterd. Vrijdag 30 januari hadden we 50 cliënten, maar gelukkig waren er een week later 4 gezinnen minder wegens iets gunstiger omstandigheden. In totaal maken 260 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten gebruik van de voedselbank.

Heel blij zijn wij met de vaste vrijwilligers van het Inloophuis “’t Hart van Putten”, die onze klanten wekelijks verwelkomen met een kopje koffie, thee, maar wat belangrijker is….een luisterend oor.

Het is heel plezierig dat de kratten elke week weer goed gevuld zijn. Dat is allemaal mogelijk door de gulle giften van allerlei instanties. Dat bent u! Hartelijk dank daarvoor. In Harderwijk wordt dagelijks hard gewerkt om alle kratten, voor Harderwijk, Ermelo en Putten op tijd gevuld te krijgen. In totaal ongeveer 260 stuks.

Op maandag 16 februari zijn alle cliënten van de voedselbank uitgenodigd om te komen eten op de locatie van “ het Bouw en Infra Park” in Harderwijk. Vier sterrenchefs hebben voor een unieke culinaire avond gezorgd. Er waren 170 volwassenen en 60 kinderen, die allen heerlijk hebben gegeten.

In Putten hebben we een moestuin, waarvan de producten naar de voedselbank in Harderwijk worden gebracht. Eén van de “Stijve Harken”(zoals ze zichzelf noemen) presenteerde op de landelijke diaconale dag in Utrecht het moestuinproject.

Mocht u producten over hebben dan kunt u deze kwijt bij Cornelis Klomp aan de Sprielderweg, bij zijn afwezigheid aan de Harderwijkerstraat 42a.

Meer informatie is te vinden op de website van de voedselbank.