Dan volgt hier mijn allerlaatste bijdrage voor Samenspel. Zoals u weet (of nog niet) gaan wij in januari verhuizen naar Krimpen a/d IJssel. Pieter is daar geboren en getogen en samen hebben wij daar ook 12 jaar gewoond en gewerkt. Het westen blijft toch trekken en Pieter z’n ouders wonen daar en hebben intussen een hoge leeftijd bereikt. Zij kunnen een beetje extra hulp van hun enige zoon en schoondochter wel gebruiken. Onze oudste dochter Sanne woont inmiddels samen met haar Bas in Wijchen en Tamara zal ook niet meer zo lang wachten tot ze het ouderlijke nest uitvliegt. Een goed tijdstip dus om deze beslissing te nemen.

Het betekent echter wel ik voortijdig aftreed als ouderling en voorzitter van de ZWO-commissie. Een functie die we tot op de dag dat ik dit schrijf (7 november) nog niet hebben kunnen vervullen. En dat is ernstig. En het doet mij verdriet dat het werk dat we in al die jaren zo mooi opgebouwd hebben, nu aan een zijden draadje hangt. Ik hoop heel erg dat er in onze gemeente toch iemand opstaat die mijn taak wil overnemen. Wilt u meer weten over deze functie? Ik ben de wereld niet uit en wil u graag informeren over dit zo heerlijke werk!

 

Nu dan nog een verhaaltje over het goedlopende project van Angreth Mulder en Gesina Bakker. Het project van Golden Star. Het gaat om twee toiletten en twee doucheruimtes voor jongens en meisjes. Nu hebben ze alleen maar de beschikking over een latrine en een klein wastafeltje. Er is dus wel het nodige te verbeteren! We hebben een begroting gekregen van het te bouwen sanitairgebouw. We hebben ruim € 9.000,– nodig om dit te kunnen realiseren. Hieronder vindt u een bouwtekening van het project.

In februari gaan Angreth en Gesina weer naar Sri Lanka en ze kunnen niet wachten om met het project te starten, maar ….. daar is nog wel een behoorlijk bedrag voor nodig en ze hopen natuurlijk dat u in grote getalen naar de Kerstmarkt komt, om daar een leuk bedrag te besteden dat voor een groot deel ten goede komt aan bovenvermeld project!

 

U bent weer op de hoogte en als u meer wil weten over het project of over Sri Lanka, komt u gezellig naar de kerstmarkt, dan zullen Angreth en Gesina u er alles over kunnen vertellen!

Rest mij nog u hele fijne, goede kerstdagen toe te wensen en alle goeds voor 2015!

 

 

Namens de ZWO-commissie,

Marga Streefkerk

margastreefkerk@hotmail.com

tel. 06-13071167