Allereerst moet ik u de hartelijke groeten doen vanuit Lwengo, Uganda. We hebben twee zeer intensieve weken beleefd bij onze vrienden in Lwengo en bijna alle watertanks, waarvoor we vorig jaar zoveel geld hebben ingezameld tijdens de 40-dagen-tijd, zijn in gebruik. Een aantal gezinnen, die de watertank bij hun huis hebben staan, hebben we bezocht. Wat een dankbaarheid van deze mensen! Ik geef deze dankbaarheid met liefde aan u door, want zonder uw goede gaven hadden we dit nooit kunnen doen!

Nogmaals, namens Jjingo, Anthony en de hele community: Thank you, thank you, thank you!

Bij het afscheid heb ik hen ons (in het engels vertaalde) zegenlied gegeven (God zal met je meegaan als licht in je ogen en lamp voor je voet), een klein stukje verbondenheid tussen hen en ons.

Dit gaat een vervolg krijgen voor ons als gezin. Pieter en ik zijn samen met Jjingo en Anthony bezig nieuwe plannen te ontwikkelen om de community Lwengo nog verder op weg te helpen. In januari zullen we opnieuw naar Uganda gaan om onze plannen verder uit te werken. Geïnteresseerd? Neemt u gerust contact met ons op!

Vacature

Door studie en verhuizing gaat Annemarie onze commissie verlaten. Zij gaat een drukke tijd tegemoet en dan moeten er keuzes gemaakt worden, waar we natuurlijk alle begrip voor hebben. Wij wensen haar veel succes met haar studie in haar nieuwe woonplaats!

Annemarie was in onze commissie verantwoordelijk voor de notulen, ons adoptiekindje in Kenia Josphat en ze wilde ook heel graag met de website aan de gang. Met ingang van het nieuwe seizoen zijn wij dus op zoek naar iemand die deze taken van haar over wil nemen en affiniteit heeft met het wereldwijde werk van onze commissie.Wij wachten op uw reactie per mail, telefoontje, appje of gewoon in de wandelgangen!

Collecte Kerk in Actie

Werelddiaconaat 15 juni 2014 (let u op: het gaat hier om de tweede collecte!)

Politieagenten en rechters zijn er om het recht te handhaven. Dat vinden wij hier in Nederland heel logisch, maar in Zimbabwe zijn mensen dagelijks het slachtoffer van corruptie en machtsmisbruik.

Juliet bijvoorbeeld. Zij verkocht legaal etenswaren op straat. Maar de politie nam op een dag al haar koopwaar in beslag. Toen Juliet er iets van zei, werd ze opgepakt en moest ze bovendien een boete van 10 dollar betalen, voor haar een zeer groot bedrag. Harare Residents Trust (HRT), partnerorganisatie van Kerk in Actie, helpt slachtoffers van onrecht op te komen voor hun rechten. Ook Juliet. Zij kreeg hierdoor haar koopwaar terug. En dankzij HRT werden ook andere kooplui niet meer lastig gevallen door de politie. Waar buurtbewoners in probleemsituaties met de autoriteiten komen, helpt HRT hen om zich als buurt te organiseren en om het gesprek met de autoriteiten aan te gaan. De opbrengst van de collecte is bestemd voor deze partner van Kerk in Actie en voor andere werelddiaconale projecten. Helpt u mee?

 

Voor meer informatie wat betreft de vacature en/of het werk in Uganda:

Namens de ZWO-commissie,
Marga Streefkerk, Bakkerstraat 2
Tel. 357118 of 06-13071167

Mail: mlstreefkerk@solcon.nl