De opbrengst van de avondmaalscollecte van zondagochtend 15 juni a.s. is bestemd voor Stichting Little John.

Wat doet Stichting Little John?

Stichting Little John is een Nederlandse stichting die als doel heeft fondsen te werven voor de projecten in Oekraïne. Little John helpt kinderen in nood.

Oekraine

Bijna de helft van de Oekraïners zit op en vooral onder het bestaansminimum. Bij een inkomen van – omgerekend – enkele tientallen euro’s per maand kan er net worden gegeten, gehuurd, gestookt en verlicht, maar dan mag er ook niets misgaan.

Hulp aan straatkinderen

In november 2000 zijn de vrijwilligers van Little John begonnen met het uitdelen van maaltijden. Ze begonnen op straat, op vaste plekken, zoals bij de uitgang van een metrostation. Al snel wist een vast groepje kinderen hen te vinden en er ontstond een vertrouwensband.  

Tegenwoordig worden de maaltijden verzorgd vanuit een kelder midden in de stad. In die ruimte zijn ook douches, er staat een wasmachine en er is opslagruimte voor kleding. Daar kunnen ze even bijkomen, even praten met vrijwilligers. Er komt een arts voor medische zorg en soms ook een onderwijzer.

Familieprogramma

Bijna de helft van de Oekraïense bevolking leeft onder de armoedegrens. Een gemiddeld gezin verdient maar zo’n €200,- à €300,- per maand, terwijl de prijzen voor levensmiddelen op westers niveau zijn. Door maandelijkse structurele hulp in de vorm van een financiële bijdrage of een voedselpakket, worden gezinnen geholpen het hoofd boven water te houden.

Meer informatie over Stichting Little John vind u op de website: http://www.little-john.org/

 

Betsy Verduijn