Het is alweer even geleden dat we in Gambia waren. Het was net in de regentijd; de regen kwam op sommige dagen letterlijk met bakken uit de hemel. Maar wat hadden de mensen van ons dorpje Jidda erop gewacht! Eindelijk was de tijd om te oogsten daar. Razendsnel groeiden de gewassen en voor onze ogen werd het groener en groener.

Op dit moment zijn de boeren hier druk met hun oogst en dat doet me terugdenken aan onze mooie zomer in Gambia. We kijken terug op een prachtige tijd. De kinderen van onze Kontaanoo Nursery School hadden net vakantie en hielpen hun ouders op de boerderij. We zijn blij dat zo’n 61 kinderen nu de school bezoeken. We hebben de bouwtekeningen voor hun nieuwe school en de basisschool in de toekomst in ontvangst mogen nemen.

Ook hun ouders hebben we een eindje op weg kunnen helpen door middel van kleine economische projecten. We hebben een groentetuin aangelegd en zijn begonnen met een creaproject voor vrouwen. We hopen dat de plantjes het goed zullen doen. Ze zijn bedoeld voor de verkoop en op deze manier kan de tuin uitgroeien tot een heuse boerderij. Het haken hadden de vrouwen al snel onder de knie. We hopen gauw wat van hun producten aan te bieden in de verkoop. We hebben met de voeten in de klei goed garen gesponnen…

We hopen dat we met de steun van onze donateurs nog meer werk kunnen verzetten. Het is hard nodig èn dankbaar werk!

 

Met vriendelijke groet, Lydia van Wetten

Voorzitter Stichting Kontaanoo