Geachte lezers,

Op het moment dat ik dit schrijf is het 13 november en zit ik in de hal van het vliegveld van Kinshasa. Wat een reis! Aangekomen vorige week werden we gelijk geconfronteerd met de brand in ons opvanghuis! Alles wat we de laatste jaren hadden opgebouwd was helemaal verwoest, het voelde als terug bij af! Kuma en ik hebben het hier heel moeilijk mee gehad maar we mogen God ook danken dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

De tiener moeders en de moeder van Kuma hadden, de nacht voor onze aankomst, op de betonnen vloer geslapen, zonder elektra of wat dan ook. Dat doet zeer, je hart krimpt ineen als je dat hoort dus hebben we eerst 11 bedden en matrassen gekocht. Aankomend weekend wordt er begonnen met de schoonmaak -en herstel werkzaamheden.

Inmiddels is het mortuarium nu 4 maanden operationeel en dat gaat boven verwachting. De zussen van Kuma werken er en dat gaat heel goed.  Kuma en ik hebben de administratie naar westerse (onze) maatstaven opgezet, en het loopt allemaal naar wens. De afgelopen 4 maanden hebben al meer dan 600 lichamen in ons mortuarium gelegen. Meer dan 600 lichamen dat is natuurlijk triest maar door dit moderne mortuarium hebben 600 families waardig afscheid kunnen nemen van hun dierbaren.

Naast het opvanghuis en het mortuarium zijn Kuma en ik ook druk bezig met het opzetten van een pluimvee bedrijf  in Kinshasa. We hopen eind volgend jaar  > 30.000 legkippen te hebben. Hierdoor zullen Kuma en ik ook volgend jaar veel in Congo aanwezig zijn. Waarom? Omdat we beiden, gesteund door onze vrouwen, een bijdrage willen leveren aan “een betere wereld”, we willen ons inzetten voor het land en de bevolking die zo zwaar heeft geleden in de afgelopen 400 jaar.

 

Via deze weg willen we u allen bedanken voor de reacties, steun en warme woorden.

Het doet ons goed!

Met vriendelijke groeten,

Kuma en Hanno