De afgelopen maanden zijn Kumasamba Kabara, Lia en Hanno Kiezebrink, Klaas Veldman en Heleen Francke intensief bezig geweest met de oprichting van Stichting Etike om alleenstaande tienermoeders en hun kind(eren) te helpen een bestaansrecht op te bouwen in Kinshasa, de hoofdstad van Congo, waar de roots liggen van ons gemeentelid Kuma. Deze jonge moeders zijn ongewild zwanger geraakt en verstoten door hun familie, zodat zij en hun kinderen op straat leven en totaal geen toekomst hebben.
Het stichtingsbestuur in Putten werkt nauw samen met lokale hulpverleners in Kinshasa, namelijk met dr. Annie Mitelezi Kanene van het Hospital Géneral, Betty Kabare ook werkzaam in hetzelfde ziekenhuis en zus van Kuma, mr. Germain Mbuyi Mutambayi  (accountant) en mr. Tony Panzu (secretaris). Voor kennismaking en afstemming gaan Kuma en Hanno op 20 maart naar Kinshasa. Onderwerpen die op de agenda staan,  zijn bijvoorbeeld: oprichting van een legale Non Govermental Organisation in Kinshasa, (ver)bouwplannen van het opvanghuis, werk- en studiemogelijkheden voor de tienermoeders, opvang voor de kinderen, werkwijze, financiering en het bezoeken van Kuma´s familie. Na het zakelijke gedeelte vliegt Hanno op 28 maart terug en blijft Kuma nog tot 1 april bij zijn moeder en beide zussen in Kinshasa. Vanwege de politieke onrust in de stad heeft de stichting begin maart contact gezocht met de ambassade in Congo om te informeren naar de veiligheid en het reisadvies. Het werkbezoek kan doorgaan, maar start met een afspraak op de ambassade op 21 maart om exact te weten waar het wel en niet veilig is in de stad.
Wie de stichting financieel wil steunen of meer informatie wil, kan contact opnemen met Hanno Kiezebrink. Per telefoon 06 53234821 of per mail hanno@kiezebrink.nl.