Even voorstellen: Stichting Chayiv is enkele jaren geleden opgericht door ons, Wim en Els Visser uit Harderwijk. De naam betekent “Welvaart”. We zetten ons in om mensen met een laag inkomen te voorzien van gratis meubilair. We hebben als “lijfspreuk” : Wie een arme onderdrukt, raakt ook zijn Schepper; wie echter hulpbehoevenden steunt, eert Hem.

 

Ruim zes jaar ervaring met dit werk heeft ons geleerd dat deze hulp, naast die van andere instanties, dringend nodig is. De mensen krijgen niet alleen maar wat meubels, maar worden ook gestimuleerd in hun eigenwaarde. Bovendien laten we hen zien dat God hen lief heeft.

Er komen steeds meer contacten tot stand met andere stichtingen die zich ook vanuit hun christen-zijn inzetten voor degenen die wij helpen, zoals Stichting Present en Stichting Noah.

Ook is er vorig jaar door kranten, radio en t.v. ruim aandacht aan ons werk besteed. Een breder beeld van wie we zijn vindt u op: www.chayiv.nl

U begrijpt natuurlijk dat dit werk niet zonder financiën gedaan kan worden. We zijn daarom dringend op zoek naar mensen die de stichting voor €10,- per maand willen ondersteunen. Dit geeft ons een vaste grond waarop we kunnen rekenen naast de onregelmatig binnenkomende, maar vaak grotere, bedragen van kerken en gemeentes (waar we overigens zeer dankbaar voor zijn !). Het is wat dat betreft vaak zeer spannend voor ons: Kunnen we de huur voor de volgende maand wel betalen? En hoe zit het met de vervoerskosten van de meubels die we ophalen? (voor het brengen vragen we wel iets).

We kunnen goede, gebruikte meubels, dekbedden en linnengoed trouwens goed gebruiken, dus mocht u gaan opruimen of bent u aan iets nieuws toe, denk dan a.u.b. aan ons zodat wij weer door kunnen geven.

Wilt u misschien meedoen en zo, samen met ons, iets aan de armoede doen? Geeft u het even aan ons door via info@chayiv.nl of bel: 0341414188 of 0623300099. U krijgt dan onze nieuwsbrief toegestuurd.

Mocht u zelf een laag inkomen hebben en op zoek zijn naar meubels, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!

We hopen op een overweldigende stroom van reacties.

 

Wim en Els Visser

Stichting Chayiv

 

Stichting Chayiv, Harderwijk; Tel. 0341 41 41 88 / 06 23 30 00 99

Email: info@chayiv.nl     K.v.K. nr. 08173746;

Giro 4184976; IBANnummer: NL33INGB0004184976

Giften zijn belastingaftrekbaar: ANBI 57367