Informatie over de werelddiaconaatscollecte van 13 oktober as:

Na de jarenlange burgeroorlog, keren de mensen in Noord-Uganda langzamerhand weer terug naar hun dorpen. Hun huizen zijn verwoest, het land is onherkenbaar veranderd door de oorlog en de langdurige droogte. Ze proberen hun leven weer op te bouwen.

NECPA, de North East Chili Producers Association helpt hen daarbij. Het geheim van NECPA is de chilipeper. Een klein gewas, arbeidsintensief, maar sterk. Op de markt leveren chilipepers een goede prijs op. NECPA leert de boeren, vooral vrouwen, hoe ze de chilipepers kunnen telen, drogen en verkopen. Bij NECPA krijgen ze bovendien onderwijs over voeding en verzorging.

NECPA-directeur Helen Acham is trots op de gezinnen met wie ze werkt. “We begonnen alleen met vrouwen, maar nu werken wij met 10.000 huishoudens. Samen produceren zij meer dan 500 ton chilipepers. Ze verbouwen ook koffie, mais en sojabonen. Ook steeds meer mannen raken betrokken bij NECPA.”

Bijdragen
NECPA wil de activiteiten graag uitbreiden en heeft daarvoor steun nodig! Kerk in Actie ondersteunt dit werk van van harte. Helpt u mee? Geef dan aan de collecte voor het werelddiaconale werk van Kerk in Actie op 13 oktober aanstaande, ook in de Gereformeerde Kerk in Putten.

 

Voor degenen die meer over bovenstaande project willen weten, op de website van kerk in actie is meer informatie voorhanden. Zie www.kerkinactie.nl

Uiteraard beveelt de zwo commissie bovenstaande collecte van harte bij u aan.

 

Namens de zwo commissie van de Gereformeerde Kerk

Diederik van Donk