Nog minder dan 2 weken en dan is het dan eindelijk zover. Sanne Streefkerk vertrekt op 30 december naar Uganda voor 6 maanden vrijwilligerswerk. Dat is natuurlijk niet zomaar iets.

Zoals eerder bekend gemaakt vind de ZWO het belangrijk in contact te komen en te blijven met gemeenteleden die Nederland voor een tijdje de rug toe keren.                                                  

Daarom ging ik op 1 december jl. langs bij Sanne om te praten over haar plannen en een ieder deelgenoot te maken van deze enthousiaste plannen. Heb ik u nieuwsgierig gemaakt? Lees dan vooral verder!

Sanne begint enthousiast te vertellen waarom zij graag naar het buitenland wil. Het is een droom van haar die ze al heel lang in gedachten heeft. Nu is de tijd aangekomen om deze in vervulling te laten gaan. In het verleden had zij zich al twee keer aangemeld voor World Servants, maar door verschillende redenen is het er toen niet van gekomen. Dan toch maar door leren, specialiseren in de medische wereld? Maar toen zij via Maarten Tromp bekend werd gemaakt met de stichting Be More, is Sanne zich gaan verdiepen in deze stichting en heeft besloten om zich aan te sluiten bij deze stichting.

Ze gaat bij 2 hele verschillende projecten helpen. De eerste 3 maanden zit Sanne in Lwengo. “Het project in dit plaatsje is vooral gericht op het geven van onderwijs aan de kinderen, zodat ze met een opleiding een goed leven voor zichzelf kunnen ontwikkelen. Daarnaast moeten we hier ook echt de handen uit de mouwen steken en helpen bij het bouwen van scholen en van huisjes”, legt Sanne uit. Na deze 3 maanden vervolgt Sanne haar werk bij een ander project van Be More in het plaatsje Rakai. Dat is een medisch project waar de lokale bevolking advies krijgt over aids en hun gezondheid. Sanne legt ook uit dat zij huisbezoeken zal afleggen. Door haar achtergrond (verzorgende IG) zal zij haar kennis en ervaringen uit Nederland zeker kunnen gaan gebruiken.

Wanneer aan Sanne naar haar doel en verwachtingen worden gevraagd komt het gesprek op het helpen van mensen. De behoefte om te helpen heeft Sanne vooral gekregen na haar bezoek aan Sri Lanka. “op straat zag ik een vrouw zitten met kleine kinderen om haar heen. Vel over been, vies… Een beeld wat je niet meer vergeet”. Sanne verteld gepassioneerd over haar verblijf in Sri Lanka waar zij op bezoek ging naar haar biologische moeder. Ze ziet het als een enorme kans dat zij naar Uganda toe kan. “Mijn biologische moeder heeft door mij af te staan ter adoptie,  een kans te geven. Hier ben ik zeer dankbaar voor.  Mijn persoonlijke eigenschappen : Hulp, zorgzaamheid en mijn instinct geven aan dat ik daar iets mee moet  doen, verteld Sanne.
Be More… Be the difference  … Dat ‘iets” is dus 6 maanden Uganda geworden. Voordat deze reis begint probeer ik Sanne te laten nadenken wat ze hoopt mee terug te nemen naar Nederland. Ze geeft aan liever hier nog niet aan te willen denken, want dat zal betekenen dat het avontuur alweer voorbij zal zijn, zegt ze met een lach. Toch hoopt ze rust te vinden in haar hoofd,  geduld te hebben voor het uitvoeren van plannen en natuurlijk veel kennis en ervaring te hebben opgedaan die zij in haar werk weer kan delen en over kan brengen. Vrijwilliger zijn is prachtig!

Sanne volgen?

Natuurlijk kun je Sanne volgen tijdens haar verblijf in Uganda. Ze houdt een weblog bij via de site www.sannestreefkerk.be-more.nl.
(Wanneer u wil weten of er nog nieuwtjes zijn, klik op de knop ‘’volg mijn ervaringen’’. Je komt dan op de automatische mailingslijst te staan en krijgt een notificatie wanneer de weblog is ge-update.)
 Lukt dat niet? Of zijn er andere vragen kun je haar ook emailen op: sanne_streefkerk@hotmail.com   
Voor informatie kun je ook bellen naar: 0341-357118 of 0622864916.
Sanne financieel steunen?

Wanneer je graag  financieel wil ondersteunen kunt je geld overmaken naar het volgende gironummer: 8675049 t.n.v. S S Streefkerk o.v.v. gift project Be More. Sanne draagt er dan zorg voor dat het geld goed terecht komt.

Sanne helpen?

Op de website van stichting Be More kun je leuke kerstkaarten kopen. Daarnaast vraagt Sanne als laatste nog om promotie te maken voor het inleveren van lege inktpatronen/cartridges en mobiele telefoons(incl. oplader en accu). De mobiele telefoons mogen ook kapot zijn. Deze kunnen ingeleverd aan de Bakkerstraat 2. 

Namens de ZWO-commissie wensen wij Sanne een voorspoedige reis en een geweldige tijd in Uganda.

Met vriendelijke groet,

Jim van den Hoorn