Nu we door de maatregelen rond het Corona-virus als gemeente niet samen kunnen komen zoals ze gewend zijn, willen ze wel gewoon kerk zijn. We willen verbonden blijven met elkaar en het beste betekenen voor elkaar. We willen ons niet laten leiden door wat er niet meer kan, maar vooral door wat nog wel kan.

De kerk blijft tot zeker 1 juni dicht, ouderen mogen niet meer bezocht worden en alle activiteiten zijn geannuleerd. Mensen zijn bezorgd om hun gezondheid of die van hun naaste. Maar via nieuwe wegen houden we contact met onze gemeenteleden. De zondagmorgendienst gaat door zonder publiek en iedereen kan thuis meekijken. Beide dominees hebben contact met gemeenteleden via WhatsApp, email en telefoon.

Ouderenbezoekers bellen wekelijks met ouderen. Gemeenteleden kunnen voor alle soorten vragen contact opnemen met de kerk via telefoon 06 – 10 18 44 63 of 06-36183680 of de mail durftevragen@gkputten.nl. Schroom niet om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Want er zijn velen die heel graag wat willen betekenen. De koning het noemde het in zijn toespreek: het eenzaamheidsvirus bestrijden.  kunnen we als kerk en gemeenschap naar elkaar omzien. Door voort te zetten waar we al goed in zijn; kaartjes sturen, omzien naar elkaar, klusjes uitvoeren. Als er vragen binnen komen zullen we als pastoraat ook durven te vragen bij de gemeente leden. We zullen oproepen doen voor hulp. Via de proloog zullende actuele zaken aan bod komen. Vraag deze aan via proloog@gkputten.nl of bel ons, dan kunnen we samen kijken hoe u ze wel kunt ontvangen. Dit kan ook als u de liturgie wit ontvangen

Vanaf aanstaande woensdag gaan we starten met Vlogs, Video Weblogs. In deze korte videoboodschappen geven beide dominees korte overdenkingen voor de kijker. De onderwerpen verbinden het hier en nu met woorden van steun uit de bijbel. We willen zo vooral de jongere generatie bereiken. Ook voor hen zijn dit moeilijke tijden. Aan het einde van de boodschap kunnen kijkers via een e-mailadres reageren. Op deze manier brengen we ze in contact met de dominees. Deze Vlogs zijn ook erg geschikt om onderling te delen, waardoor een groter publiek bereikt kan worden. In deze onzekere periode zijn alle mensen op zoek naar steun en verbinding. Hoe mooi is het dat de kerk daar een rol in kan nemen.

Heb jij nog een ander leuk creatief idee? We horen het graag!

Tot slot wensen en bidden we elkaar toe de tekst uit het lied van de veertigdagentijd:

Licht dat terug komt

Hoop die niet sterven wil

Vrede, Gods vrede, die bij je blijft!

Loading