Het is zaterdagavond en een groep mensen verzamelt zich in de soos van de kerk: het jaarlijks Running Dinner! We worden ontvangen met een hapje en een drankje. De sfeer is direct al ongedwongen en informeel. Nieuwsgierigheid bij het openen van de envelopen: Bij wie zit ik aan tafel? Wat krijg ik te eten? En dat dan drie keer op de avond.

Het Running Dinner is drie jaar geleden ontstaan vanuit een gespreksgroep waar ze het thema bespraken: ‘met Jezus aan tafel’ . Dit jaar deden 37 personen mee, en toch zeker voor de helft weer andere mensen dan vorig jaar.

Om 18.30 is het tijd om naar het eerste adres te vertrekken, wat leuk om eens bij mensen thuis te komen waar je anders nooit mee zou afspreken! Je zit met iemand te praten tijdens het eten die je elke week in de kerk tegen komt, maar eigenlijk niet aan zou spreken. Dát zal vanaf nu anders zijn. Iedereen doet zijn best om er iets van te maken en de gerechten zijn dan ook zeer divers. Een “Proeverijtje” als voorgerecht;  er was een stoofpot ‘met een laatste blik op de winter en een knipoog naar de lente’, en dan één van de toetjes: een Italiaanse droom.

Om 22.00 uur worden  we weer in de Soos ontvangen om met elkaar nog een kopje koffie of thee te drinken. Er is vanavond heel wat afgepraat met elkaar: persoonlijke gesprekken, soms ook luchtig, over werk, kerk en je hobby’s. Een bijzondere avond!