“Wat betekent de paas-boodschap voor jou?”
Een gevangenispredikant vroeg het aan een van zijn gemeenteleden, een man die een lange straf uitzit. Weken later kwam er een brief met een tekening:
Een man die de houding heeft aangenomen van een kruis, maar met de vingers omhoog, wankelend op een gebroken ei – symbool voor Pasen – maar dan weer rustend op een rots.

Op de Paasgroetenkaarten ziet u deze tekening met op de achterkant de tekst: “De boodschap van Pasen, de opstanding van Christus, vertelt ons allen, dat weer opstaan en verder gaan – al is dat in wankel evenwicht – toch mogelijk is.” De predikant is ervan overtuigd, dat gedetineerden in de tekening meteen een teken van hoop zien.

Vanuit heel de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar weer een Paasgroet aan gevangenen in verschillende inrichtingen verspreid over het land. Ook wij doen daaraan mee.
Op zondag 3 april kunt u na de morgendienst één of meer kaarten meenemen. Het is fijn als u daar ook wat persoonlijks op kunt zetten, een tekst of een bemoedigend woord. Een kaart krijgen zegt gedetineerden al heel wat, maar des te meer als iemand ook nog de moeite heeft genomen om zelf er iets bij te schrijven.

Toch lijkt het voor u als afzender een wat onpersoonlijke zaak, omdat u niet weer aan wie u de kaart stuurt. Ook uw eigen naam mag niet genoemd worden! Maar namen noemen kan niet in verband met de privacy.
De justitiepastores benadrukken echter wel, dat uw groet zeer wordt gewaardeerd en de mensen goed doet.

Namens de diaconie: Bedankt voor uw medewerking!