Wij zijn inmiddels al weer een paar weken terug uit Sri-Lanka. Het was  een hele fijne ervaring om te zien dat de kinderen het goed maakten. De kinderen uit het moeras zijn uitgebreid, ze gaan nu elke dag naar school in plaats van alleen de zaterdagen. Ze krijgen onderwijs en een maaltijd en zien dan ook een  andere wijde omgeving. Daarna worden ze weer teruggebracht met een bus naar het moeras. Ze hebben toch iets anders gezien dan alleen maar hele hoge rietstengels, dat hun omgeving klein maakt.

 

Wij zijn verschillende keren in het moerasgebied geweest en hebben kunnen ervaren dat daar ook vooruitgang in zit. Er zijn 70 nieuwe toiletten geplaatst, gesponsord door een andere stichting. Fijn om te weten dat er meer mensen zijn die zich het lot aan trekken voor de mensen in het moerasgebied. Ook hebben wij gezien dat er enkele nieuwe huisjes zijn gebouwd. Eerst storten ze veel puin op de plek waar een  nieuw huisje wordt geplaatst zodat  dit huis minder weg kan zakken als de regentijd komt.

 

Ze zijn er nog lang niet, want er zijn zo’n 600 gezinnen in het moeras. Maar je ziet nu elk jaar dat het werkt, aandacht en sponsoring voor dit gebied. Mede dank zij u kunnen wij bijdragen aan de scholing van deze kinderen. Angreth en ik willen u dan nogmaals bedanken voor de giften die wij mochten ontvangen. Mocht u nog iets kwijt willen in de vorm van een gift dan hier nog een keer het banknummer: 2867655 ten name van Goldenstar te Putten. Het moerasgebied is gekoppeld aan de moederstichting www.santosa.nl Wij hebben de stichting Goldenstar opgericht voor scholing voor de kinderen in het moeras en kunnen hier dan ook de controle zelf over houden.

 

Volgend jaar maart hopen wij voor de zevende keer weer naar Sri-Lanka te gaan. Het is dankbaar werk en je krijgt er zelf heel veel energie van. Je merkt aan deze gemeenschap dat liefde een grote rol speelt in de gezinnen. En dat missen wij in onze Westerse wereld wel eens, daar draait heel veel om presteren en productie. Ook hebben wij een bezoek gebracht in een gezin met zeven kinderen in Negombo. Ze leven met z’n allen in een klein huis met twee vertrekken. Moeder slaapt met 5 dochters in een kamertje en pa en de 2 jongens in de huiskamer. Ze zorgen ook nog voor hun invalide vader die er naast woonde. Armoede……ja, maar er straalde heel veel liefde en warmte uit van dit gezin. Daar werden wij stil van.

Hier willen wij dan ook mee afsluiten voor deze reis, het was weer een leerzame gezellige tijd.

 

Angreth Mulder, Gesina Bakker