Bijbelzondag 2021: ‘Op zoek naar betekenis’

Bijbelzondag valt dit jaar op 31 oktober en heeft als thema ‘Op zoek naar betekenis’. Dat sluit aan bij de introductie van de NBV21, en bij de Bijbelcampagne die daaromheen wordt gehouden. ‘We willen zoveel mogelijk feestvreugde en positieve aandacht voor de Bijbel creëren’, zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

‘Oktober wordt de maand waarin we in en buiten de kerk volop aandacht vragen voor de Bijbel en de boodschap van hoop en liefde die daarin staat’, vervolgt Buitenwerf. ‘Met de NBV21, de Bijbelcampagne en via Bijbelzondag hopen we kerkleden te inspireren om met elkaar de betekenis van de Bijbel te delen. Dus om stil te staan bij wat dit bijzondere boek voor henzelf betekent, maar ook wereldwijd.’

Meer informatie over bijbelzondag? https://www.bijbelgenootschap.nl/nieuws-bijbelzondag2021/

NBG-webinar over bijbelvertalen

Wat is het geheim van een goede bijbelvertaling? Daarover geeft het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) op woensdag 29 september het webinar Vijf sleutels van bijbelvertalen. Iedere geïnteresseerde bijbellezer kan er zich kosteloos voor aanmelden.

Het webinar wordt gegeven door Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf op woensdagavond 29 september van 20.00 – 21.00 uur.  Deelname is kosteloos.

Aanmelding kan via de website: https://nbv21.nl/webinar-bijbelliefhebbers

Officiële presentatie NBV21 in Den Haag

Koning neemt nieuwe Bijbel in ontvangst

Op woensdag 13 oktober verschijnt de NBV21. Het eerste exemplaar van deze vernieuwde bijbelvertaling wordt ’s middags aangeboden aan koning Willem-Alexander door directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). De overhandiging vindt plaats tijdens de feestelijke presentatie van de NBV21 in de Grote Kerk in Den Haag.

De NBV21 is de opvolger van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de meest gebruikte Bijbel in Nederland en Vlaanderen. In de NBV21 is de feedback van duizenden betrokken bijbellezers benut, en zijn nieuwe inzichten verwerkt. 

Meer informatie over de presentatie van de NBV21? https://www.bijbelgenootschap.nl/nieuws-koning-nbv21/

Geef voor de Bijbel in Suriname

Diep in het Surinaamse regenwoud verlangen mensen naar de Bijbel in hun eigen taal. Zowel het vertaalwerk als het verspreiden van de Bijbel is belangrijk voor de tienduizenden bewoners van het binnenland van Suriname. Steunt u de vertaalprojecten in Suriname met een gift?

Met een gift van bijvoorbeeld 30 euro maakt u de Bijbel in het Saramaccaans mede mogelijk.
Helpt u ook mee? Dit kan via
https://formulier.bijbelgenootschap.nl/donatie-suriname

Loading