Koning ontvangt vernieuwde Bijbel

‘Er is geen ander boek dat ons zó confronteert met onszelf, met de ander en met God. Daarom is en blijft de Bijbel belangrijk.’ Dat zei directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) bij de overhandiging van de NBV21 aan Koning Willem-Alexander.

Buitenwerf noemde de ongekende kansen én de grote zorgen van onze tijd. Beide brengen, aldus Buitenwerf, grote vragen met zich mee, onder andere ‘over het doel van ons bestaan en over onze rol als mens. Het behoeft vandaag geen uitleg dat de Bijbel een belangrijke stem is en moet blijven in onze samenleving. De Bijbel zet aan tot reflectie en tot actie.
De Bijbel maant tot verzoening en geeft hoop voor de toekomst.  Foto: NBG/Willem Jan de Bruin.

Vertegenwoordigers van twaalf kerken ontvangen nieuwe Bijbel in Den Haag

Dominee Karin van den Broeke, voorzitter van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heeft vandaag 12 representanten van kerkgenootschappen en geloofsgemeenschappen een Bijbel uitgereikt en een zegen uitgesproken over de Bijbel.

Naast deze symbolische overhandiging zullen in de komende weken ongeveer tweeduizend bijbels worden opgestuurd aan kerken en geloofsgemeenschappen in Nederland en Vlaanderen.

21 Vlamingen nemen NBV21 in ontvangst

De NBV21 werd vandaag in de Begijnhofkerk in Mechelen overhandigd aan 21 Vlamingen. ‘Als Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap zijn we ervan overtuigd dat de Bijbel voor iedereen betekenis kan hebben. Voor gelovigen en voor alle Vlamingen. Het is die overtuiging die ons aan het werk zet,’ zei manager Ontwikkeling en Uitgeven Stefan van Dijk van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) bij de presentatie van de NBV21 aan het Vlaamse publiek.


De Vlaamse presentatie van de NBV21 vond plaats in de Begijnhofkerk in Mechelen. Directeur Paul Kevers van de Vlaamse Bijbelstichting lichtte in zijn toespraak de Vlaamse inbreng in het NBV21-project toe.

Kerstproject voor kinderen: ‘Tel je mee?’

Kerstthema 2021: ‘Welkom!’

Op 28 november begint Advent: de periode van toeleven naar het feest van Jezus’ geboorte. Onder de titel ‘Welkom!’ komt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) dit jaar met een digitaal leesplan en een adventsslinger. Ook is er een project voor kinderen.


Het leesplan bevat Bijbelteksten over welkom-zijn, met daarbij een vraag of opdracht. De teksten staan ook op 28 kaartjes, die je van 1 december tot Eerste Kerstdag kunt ophangen aan een koord. Zo maak je de hoop en belofte van Kerst zichtbaar in je huis. Drie extra kaarten zijn bedoeld om te delen met iemand anders. Het (digitale) leesplan staat eind november in de app Mijn Bijbel. De slinger is gratis te bestellen via:
https://campagne.bijbelgenootschap.nl/adventsslinger/

Voor kinderen van 4-12 jaar is er zoals gebruikelijk een Bijbel Basics-kerstproject. Dit jaar heet het ‘Tel je mee?’ Het projectmateriaal en de filmpjes zijn gratis te downloaden via bijbelbasics.nl, een poster met bijbehorend boekje zijn te bestellen voor een klein prijsje via de volgende link:
https://shop.bijbelgenootschap.nl/product/tel-je-mee-bijbel-basics-advent-2021/

Loading