Kindernevendienstmethode Bijbel Basics compleet

‘De Bijbel in 200 essentiële verhalen’. Dat beloofde de kinderdienstmethode Bijbel Basics van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Komende zondag is die belofte ruimschoots vervuld en is de methode compleet. In plaats van 200 werden het 217 bijbelverhalen. Het laatste programma, Alles wordt nieuw, gaat over het bijbelboek Openbaring. ‘Een feestelijk moment.’
Op debijbel.nl/bijbelbasics zijn alle afleveringen te downloaden. Wie zich aanmeldt, krijgt een startersgids en wekelijks een aflevering via de mail.

NBG-webinars over Lucas 1 en 2

Inspiratie over Advent en Kerst voor voorgangers

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) houdt twee inspiratiewebinars over de achtergronden van het kerstevangelie. De webinars zijn bedoeld voor voorgangers, predikanten en andere theologen. Het eerste webinar gaat over Lucas 1 en veronderstelt enige kennis van het Grieks. Het tweede behandelt Lucas 2 en is ook geschikt voor wie geen Grieks kent. Deelname is kosteloos.

De webinars zijn interactief met gelegenheid om vragen te stellen via de chat. Deelnemers krijgen na afloop de vertaalaantekeningen met de behandelde stof toegestuurd.
Deelname aan de webinars is gratis. Aanmelding bij het NBG via de volgende link:
https://www.bijbelgenootschap.nl/webinars/

‘Breng het kerstverhaal thuis’

Kerstevangelie om uit te delen, leesplan en kinderproject

Advent begint zondag in een tijd van beperkende maatregelen. Het is onzeker hoe Kerst, het hoopvolle feest van Jezus’ geboorte, gevierd kan worden. Mede daarom stelt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) aan kerken gratis het kerstevangelie beschikbaar, als uitdeelboekje. Het boekje heet: Kerst: kracht en kwetsbaarheid. Dit onder het motto: ‘Breng het kerstverhaal thuis’.

Voor advent en Kerst brengt het NBG een bijbelleesplan uit met de titel: ‘Welkom’. Dit leesrooster bevat 25 bijbelteksten over welkom-zijn, met een vraag of opdracht
Het leesplan is te volgen in de gratis NBG-app Mijn Bijbel.

Voor kinderen van 4-12 jaar is er het Bijbel Basics-kerstproject ‘Tel je mee?’ Het projectmateriaal en de filmpjes zijn gratis te downloaden via bijbelbasics.nl.

Loading