Duurzaamheidsproject voor predikanten en kerkleden

‘Groene’ thema’s als klimaat en biodiversiteit houden veel voorgangers en kerkgangers bezig. Daarom organiseert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) komend najaar het programma Bijbel en duurzaamheid: inspiratie voor een groene levensstijl, met vijf webinars voor voorgangers en een inspirerend boekje voor kerkleden. 

‘In de webinars belichten Bijbelwetenschappers en gastsprekers als Matthijs de Jong, Cor Hoogerwerf, Trees van Montfoort en Paul Schenderling wat de Bijbel zegt over de natuur en het leven op aarde’, zegt Lydia van der Meer

Aanmelden voor de webinars kan via bijbelgenootschap.nl/webinars

Hoe de Bijbel handen en voeten krijgt in Brazilië

Door Karin Van den Broeke

Het woord ‘Bijbelvertaling’ kreeg voor mij een nieuwe klank sinds mijn bezoek in juli aan Brazilië. Als Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap hebben we in de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan vertalen. Zo verschenen de Bijbel in Gewone Taal en de NBV21. We wisten dat er daarnaast méér nodig is om de Bijbel te laten landen bij mensen – dus verscheen er ook materiaal voor bijvoorbeeld kinderen en opvoeders. Brazilië gaat daarbij een flinke stap verder.

Het Bijbelgenootschap geeft met sociale projecten vorm aan de Bijbelse boodschap van hoop voor ieder mens. Ook dat is vertalen, vindt men daar. ‘Pas op het moment dat de Bijbelse boodschap zó tastbaar wordt, is de vertaling af’, is de overtuiging. ‘Je kunt mensen niet Gods zegen toewensen, zonder ook zelf te laten zien dat je je ook voor recht inspant’, zei de directeur van de Sociedade Bíblica do Brasil tegen me.

Het gehele verhaal is te lezen op: https://debijbel.nl/bericht/hoe-brazilie-de-bijbel-handen-en-voeten-geeft

Hoe vind je rust – échte rust?

Door Tjitske Volkerink

Zoveel mensen zoeken naar rust. Rust van werk, school, kinderen, relaties en het alsmaar moeten. We leggen zoveel druk op ons leven en onze relaties dat we in disbalans kunnen raken. Het is dan belangrijk om te zoeken naar échte rust. Kerkvader Augustinus schreef begin vijfde eeuw al: ‘Onrustig is mijn hart, tot het rust vindt bij U, mijn Heer.’ Dat haalde hij uit Psalm 62. 

Ben je onrustig? Zoek je rust? Of zoek je, met een ander woord, de vrede ‘die alle verstand te boven gaat’ (Filippenzen 4:7)? Zoek dan de stilte op én zoek naar balans tussen lichaam, ziel en geest. Dan kun je met de dichter van Psalm 131 meezeggen dat je je ziel tot rust hebt gebracht, als een kind op de arm van zijn moeder.

De gehele blog is te lezen op: https://debijbel.nl/

Tjitske Volkerink is masseur en stiltetrainer bij het Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum. Van 18-21 augustus is ze aanwezig op het Graceland Festival in Zeewolde met massages en de oliën waarmee zij werkt.

Loading