Bijbelgenootschap in de Golf helpt gastarbeiders

‘Wat we hun komen brengen? Hoop!’ zegt directeur Hrayr Jebejian van het Bijbelgenootschap in de Golf (BGG). Hij heeft het over de gastarbeiders in de zeven landen in de Arabische Golf. Ze leven vaak onder ellendige omstandigheden. Het migrantenwerk van zijn bijbelgenootschap wordt gesteund door het NBG.
Wat doet het BGG daartegen? ‘Kerken gaan elke dag de werkkampen in om daar te bidden, een bijbelverhaal te lezen, een bijeenkomst te organiseren of om een bijbel te geven aan wie er een wil. Want een deel van de migranten is christelijk, bijvoorbeeld uit de Filippijnen, Ethiopië of India.

Steun onze actie: Bijbels voor arbeidsmigranten in Bahrein. Een donatie kan via de onderstaande link:
https://formulier.bijbelgenootschap.nl/donatie-bahrein?project=Bijbels%20voor%20arbeidsmigranten%20in%20Bahrein

NBG-blogserie over karakter, gedrag en de Geest

‘Vrede begint bij mijzelf’, zegt de katholieke theoloog Frank Bosman deze week in een blog over het werk van de heilige Geest, geschreven voor het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Negen bijbelkenners – onder wie Nikolaas Sintobin, Kelly Keasberry en Andries Knevel – reflecteren in een blogserie op verschijnselen als angst, agressie en depressie die in coronatijd naar boven komen.


De blogserie verschijnt op debijbel.nl en in de gratis app Mijn Bijbel, die te vinden is in de Google Play Store en de App Store.

Eerste NBV21-bijbels rollen van de pers

Bij Royal Jongbloed in Heerenveen zijn de eerste exemplaren van de NBV21 van de drukpers gerold. ‘Ik verheug me erop dat iedereen deze bijbel straks kan lezen’, zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

De NBV21 wordt over precies twee maanden gepresenteerd. Het is de up-to-date gebrachte Nieuwe Bijbelvertaling van 2004. Beter, scherper en krachtiger dan de versie uit 2004, mede dankzij reacties van duizenden bijbellezers. Wie alvast een exemplaar wil reserveren, kan terecht in de boekhandel en in de NBG-webshop.

Meer weten over de NBV21? Kijk op NBV21.nlof schrijf je in voor de NBV21-nieuwsbrief

Loading