We hebben u de afgelopen maand informatie mogen geven via voorafgaand aan de Zondagse kerkdiensten, Samenspel en zelf tijdens de kerkdienst van 18 september. We hebben veel sponsors gekregen in onze eigen kerk. Nu willen we u iets vertellen over de Nacht Zonder Dak zelf en natuurlijk laten weten hoeveel geld we hebben opgehaald.

Op vrijdag 23 september is het zover, Nacht Zonder Dak Putten is begonnen. In totaal 23 jongeren melden zich aan het begin van de vrijdagavond.  Terwijl wij onze slaapplaatsen voor de nacht inrichten, telt de leiding ons opgehaalde sponsorgeld. Van al dat werk krijg je honger en de soep van familie Streefkerk en broodjes van Iris smaken lekker. Na het eten is de koopavond in het dorp begonnen en wij gaan in groepjes het winkelend publiek in Putten om geld vragen voor dit project. We hebben mooie (gesponsorde) folders om uit te delen en het geld stroomt binnen. Om half elf komt een medewerker van Tear vertellen over het project waar Nacht Zonder Dak om draait. Wij mogen namens alle jongeren die meedoen een kartonnen cheque aanbieden met het opgehaalde bedrag. In totaal hebben we meer dan 4000 euro opgehaald! We weten niet wat we zien, want we hebben zelf op 2000 euro gerekend. We hebben de hele avond tot laat veel publiek om met ons te praten. `s Avonds werden er door het Vershuis nog heerlijke saucijzenbroodjes gebracht. Om een uur of twee ’s nachts komt oma Boot en Hans lekkere warme worsten brengen. De meesten van ons zijn nu echt wel moe en we gaan maar onze kartonnen huisjes opzoeken. Onder een heldere (en koude) hemel lukt het de meeste van ons om iets te slapen. Op zaterdagmorgen worden we wakker met een lekker ontbijt van Hanne-Marth en Ellen. Het eten is gesponsord door drie supermarkten uit Putten. We gaan snel aan de slag om onze dozen op te ruimen, want we willen nu toch wel naar huis. Om half negen gaan we moe, maar voldaan naar huis.

We willen de jongeren bedanken die met ons hebben meegedaan. Bedankt leiding: Iris, Jim, Lydia, Hanne-Marth en Bram om dit samen met ons te organiseren. Natuurlijk willen we ook u als sponsor bedanken voor uw steun. Ook ZWO bedankt voor de bijdrage. Met het geld kan Tear straatjongeren in Bolivia een betere toekomst geven.

Groet,

Rob Tijssen en Tom Remmelzwaal