“Kom nu met zang en roert de snaren” zo begint psalm 33. In het afgelopen jaar hebben we die psalm ook een keer met jongeren zo begeleid tijdens de zondagochtendviering in het startweekend. Volledig op de snaren van vleugel, gitaar en zelfs met snaartrom. Heel bijbels eigenlijk. Prima passend bij het Woord. De reacties waren van jong en oud onverwacht verrassend. Bijzonder om op het ritme van de snaren psalmen te zingen.

Ook in dit jaar hopen we met jong en oud verbindende muziek te maken in de kerk. Kerkmuziek verbindt het gesproken Woord met de gezongen teksten van een lied.

 

Afgelopen zondag, 13 februari, hebt u kunnen genieten van de muziek van Marit en Marijte Boekema. Maar in de komende weken mag u meer verwachten.

 

Om u een paar dingen te noemen:

 

Op 6 maart is Geralda Snoeyer uit Ermelo aanwezig met percussie. Marten Kamminga zit dan aan het klavier van het orgel. Marten en Geralda spelen al veel langer samen. Vorig jaar deden ze dat op vleugel en percussie, maar dit keer wordt het dus orgel en percussie. Een bijzondere combinatie.

 

Diezelfde dag is er ’s avonds een zangdienst. Dan werkt, naast Bert-Jan en Wout van Veen,  Wietze van der Zee mee op bugel.

 

13 maart is de eerste zondag in de 40 dagen tijd. We zingen dan twee nieuwe projectliederen die speciaal voor deze tijd zijn gemaakt. Wel is er een andere, passende, melodie bij gemaakt. We oefenen dat uiteraard weer even voor de dienst.

In deze dienst bespeelt Petra van der Heide de harp. Ze zal in die dienst op toetsen van orgel en vleugel worden begeleid door haar vader Marcus van der Heide uit Bussum. Een bijzondere combinatie! Ook Bert-Jan Velten is aanwezig.

 

Op 20 en 27 maart worden de vieringen uitgezonden door de IKON. Daarover is al eerder geschreven in Samenspel. Toetsenisten in deze vieringen zijn Bert-Jan Velten en Marten Kamminga.

 

Op 3 april is het zondag Laetare: Verheugt U !. We verheugen ons dan op de eigen zanggroep die meewerkt. Dit keer onder leiding van Wout van Veen

 

In de stille week zullen Bea Meijler, blokfluit(en), en Marit en Marijte Boekema, dwars- en blofluit, spelen en de zanggroep zingen.

 

Op paasmorgen, 24 april, wordt de kerkmuziek ondersteund met een speciaal door Wietze van der Zee samengesteld koperensemble.

 

En dan hebben we het nog niet gehad over de muzikale verrassingen die ons te wachten staan tijdens jeugddiensten. Naar ik heb begrepen zal er op 10 april een Rockband zijn die kerkmuziek vertolkt, passend bij de te zingen teksten. En ik reken op nog meer…..

 

Kortom: er is volop muziek in de kerk!!!

Wout van Veen