Al enige tijd geleden is ons als diaconie een stuk grond voor gebruik aangeboden aan de Nijkerkerstraat, dichtbij het centrum, dat kan dienen als moestuin.

Het is de bedoeling dat er voedsel op verbouwd wordt dat terecht komt in de pakketten van de Voedselbank.

Een 12 tal dorpsgenoten maakt van deze Voedselbank gebruik, maar een veelvoud hiervan uit Ermelo of Harderwijk is noodgedwongen ook “klant”.

Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de diakenen van de Andreaskerk , de Gereformeerde kerk en de Rooms Katholieke kerk geen kans zien dit project van de grond te tillen.

 

Onder het motto: “Wat je zaait zul je oogsten”, doen wij een beroep op u, die graag buiten werkt, samen met anderen, voor een goed doel en eigen plezier. U hoeft niet echt een tuin vakman of vakvrouw te zijn om mee te doen. Een of twee deskundigen in de groep is genoeg.

 

Het lijkt ons zinnig en leuk om een schoolklas bij het project te betrekken, of een jeugdclub, of een groepje catechisanten. (Die bukken ook makkelijker om de piepertjes te poten). De gebruikers van de voedselpakketten worden eveneens opgeroepen mee te doen.

 

Na een instructie – en kennismakingsbijeenkomst in het winter seizoen, gaan we in maart aan de slag. In overleg maken we een rooster en stellen de werktijden vast. Ook eenmalige hulp is welkom. Hoe meer mensen er mee doen, hoe minder belastend het is voor alle toch al drukbezette mensen-van-goede- wil., zoals u en jij.

 

Wilt U, als medewerker, na een hopelijk overvloedige oogst, ook zelf een graantje mee pikken, dan kunnen we onze zelfverbouwde producten keuren tijdens een gemeenschappelijke maaltijd.

 

Meldt U aan als teler, als koffie schenker,of  als inpakker, via de mail geskus@wxs.nl of tel. 352764

 

“DE TUIN IS DE MEDICIJKAST VAN DE ARME MAN” ( Uit : Tuinwijsheden”)

 Namens de diaconie van de gereformeerde Kerk,

Mayella Geskus