Voor ik u een prangende vraag ga stellen  , heeft u er recht op om te weten hoe de zaak er vóór staat, of  concreter :Hoe de tuin er bij ligt.
Het antwoord is kort: Goed!
Waarom u recht op informatie heeft?  Door uw bijdrage aan de diaconie bent u sponsor van een paar worteltjes, een stronk boerenkool of zelfs een mud aardappelen! Dat hangt van de hoogte van uw gift af. En alles bestemd voor de Voedselbank.
Mocht u denken: Het is winter, er groeit geen groente, wat een luchtfietserij!, dan moet ik toegeven dat de moestuin er maagdelijk bij ligt, met slechts een rabarberstronk zo oud als Methusalem, onder de grond. Die stronk is een erfstuk van onze voorganger (nee, niet de dominee) en hij of zij schijnt gewild te zijn bij de andere moestuiniers. Vlak voor Kerst hebben vier mannenbroeders twee kuub mest eronder gewerkt en sinds kort liggen er ook tegelpaadjes van 300 gekregen stoeptegels. Uiteraard is het een” smalle weg”: de “ brede” kunnen we wel vergeten! De “Kantoormannen “bleken uitstekende stratenmakers te zijn. Eigenhandig heb ik nog wat dwarsstraten gelegd, die helaas allemaal doodlopen. Aan het eind van het pad komt een  gastvrij “Clubhuis”, nou ja,” Schuur”, of eigenlijk meer een “Afdak”. Een broeikasje, en een compostbak liggen onder handbereik.

De beoogde oogst hangt nu nog in fleurige zakjes in de Groenwinkel, maar daar komt begin maart verandering in. De moestuingroep zal dan in actie komen met spade , hark en schoffel. En dan komt hier de vraag van het begin:

                               Wie heeft tuingereedschap dat niet meer gebruikt wordt?

We willen graag dat er in voornoemde berging wat gereedschap hangt voor de werkers in de wijngaard, pardon moestuin, zodat we niet met eigen gereedschap per auto hoeven te komen. En o ja, doet u er ook maar een stuk gaas bij. Een metertje of tien is genoeg. Tussen de voetafdrukken maat 45, 42 en 39 ontwaarde ik ook die van konijnenpootjes. En dan wordt het niks met de worteltjes en de boerenkool.
Dus……
Vast bedankt, namens moestuingroep “De stijve Harken”

Mayella Geskus ( geskus@wxs.nl) of 352764