Muziek dringt door, waar woorden alleen vaak moeilijk blijven hangen. Wordt een bijbelverhaal ook nog uitgespeeld en een plek gegeven in de nieuwe tijd, dan wordt ineens de mogelijke betekenis veel helderder. Natuurlijk weet iedereen dat een musical niet hetzelfde is als het bijbelverhaal, maar na de uitvoering worden veel mensen wel nieuwsgierig naar hoe het dan echt in de bijbel staat.

Na de succesvolle uitvoering in de afgelopen jaren van de musicals Jozef, Mozes, Jakob, Paulus en Saul heeft de Interkerkelijke Musicalgroep Putten voor het nieuwe seizoen gekozen voor de indrukwekkende musical Esther. Ook deze musical is geschreven en gecomponeerd door het duo Gerard van Midden en Gerard van Amstel. Doelstelling is om in het Theater Harderwijk in november 2013 twee uitvoeringen te geven. Per productie waren er totnutoe gemiddeld 800 bezoekers.

De musicalgroep telt flink wat deelnemers, van jong tot oud, uit de verschillende Puttense kerken. Maar nieuwe mensen om mee te spelen en te zingen zijn nog van harte welkom op de repetitie-avonden, vanaf 4 september a.s. elke dinsdag tussen 19.15 en 21.30 uur in de Andreaskerk aan de Voorthuizerstraat 14. Ook thuis kan er trouwens geoefend worden, want voor elke stem worden er naast het tekstboek ook cd’s uitgereikt. Ervaring met zang of toneel is niet nodig; een goede motivatie om succesvol mee te werken aan de avondvullende voorstellingen is voldoende. Ook jonge mensen vanaf 15 jaar en vooral ook bassen worden van harte uitgenodigd om de sfeer te proeven!