Gereformeerde Kerk Putten

Een open, gastvrije en veelkleurige geloofsgemeenschap, met de Bijbel als bron en norm voor geloof en leven

Sinds eind 2016 heeft onze kerk de mogelijkheid om kerkdiensten live uit te zenden.
Dankzij een team van enthousiaste gemeenteleden, met uitgebreide apparatuur, kunt u een kerkdienst rechtstreeks bekijken, onder andere via internet.

Beschikt u over een desktop computer, een laptop of tablet (IPad), dan kunt u via internet verbinding met onze kerk krijgen. U gaat naar de website: https://gkputten.nl Via deze link komt u op de hoofdpagina. In het menu aan de linkerzijde kiest u tussen “Kerkdiensten” en “Kijk of luister een dienst”.

Via “Kerkdiensten” komt u in het overzicht van de diensten die nog gepland staan. Dit kan ook direct via https://gkputten.nl/kerkdiensten.php

Via “Kijk of luister een dienst” komt u in het overzicht van de diensten die u rechtstreeks of later tot en met maandag kunt bekijken of daarna alleen nog kunt luisteren. In verband met de privacy is besloten om het later terug kunnen kijken beperkt. Directe link: https://gkputten.nl/kijkofluister.php

Om de dienst ’s morgens of ’s avonds rechtstreeks te bekijken klikt u op de tijdaanduiding met daarachter het symbool van een camera. De verbinding komt dan tot stand en u ziet de beelden vanuit de kerk.

Het is belangrijk om deze verbinding niet te vroeg te maken. De mensen die de apparatuur in de kerk bedienen, beginnen namelijk meestal zo’n 5 minuten voor aanvang van de dienst met het uitzenden.

Probeert u de verbinding tot stand te brengt als het uitzenden nog niet is gestart, dan krijgt u niets te zien. Ook niet als u tot na aanvang van de dienst wacht. U moet dan altijd eerst weer terug naar het hoofdmenu van de website en wachten tot kort voor aanvang van de dienst. Dan moet u opnieuw kiezen voor “Kijk of luister een dienst” en klikken op de tijdaanduiding met het camera-symbool.

Maakt u na aanvang van de dienst verbinding, dan kunt u de rest van de dienst gewoon bekijken. Pas nadat de dienst is afgelopen kunt u de dienst nog enige tijd op een later tijdstip terug kijken.

Beschikt u niet over een desktop computer, laptop of tablet (IPad), dan is het toch mogelijk om de diensten te bekijken, namelijk op uw TV. Dit wordt vooral geregeld voor (oudere) gemeenteleden die bijvoorbeeld niet meer in de gelegenheid zijn om naar de kerk te komen. Zij kunnen hiervoor een apparaat bestellen dat wordt aangesloten op een modem dat veelal wel aanwezig is en verbonden is met de glasvezelkabel waar ook de telefoon en de televisie op aangesloten is. Naast een modem is een vrije HDMI-ingang op de TV vereist.

Met behulp van zo’n apparaat, ook wel TV-kastjes genoemd, is het mogelijk om de diensten van onze kerk rechtsreeks én om de laatste 5 diensten enkele weken lang achteraf te bekijken. Omdat dit een gesloten circuit is, gelden hiervoor minder beperkingen met betrekking tot de privacy. Zelfs de diensten van andere kerken in Putten kunnen rechtstreeks worden bekeken of beluisterd. Hiermee is dit kastje te zien als een vervanger van de luisterkastjes die nog door een aantal ouderen worden gebruikt.

Een TV-kastje kan worden besteld bij ondergetekende. De kosten bedragen eenmalig € 45,- (installatie en aansluitkosten) en daarnaast € 2,25 per maand. Meer weten? Bel of mail mij gerust. Ik vertelt u er graag meer over.

Berend van de Mheen, Kerkrentmeester
telefoon: 06-55373417, mail: facilitair.gk.putten@gmail.com