KERSTCOLLECTE VOOR STRAATKINDEREN IN UGANDA
Iedere gemeente wil juist tijdens de kerstdagen een plaats zijn waar mensen verbondenheid voelen en zich thuis weten. Die verbondenheid uit zich ook in ons geven om een ander die geen thuis heeft. In de kerstcollecte staat het project Dwelling Places in Uganda centraal. Een door Kerk in Actie gesteunde organisatie die straatkinderen opvangt in de hoofdstad Kampala. Hier leven duizenden kinderen zonder thuis. Ze komen uit de regio Karamoja, waar ze de onveiligheid, droogte en honger zijn ontvlucht. Nu zwerven ze dag in dag uit door de straten, op zoek naar eten en overleven vooral door te bedelen. ’s Avonds slapen ze in portieken of leegstaande huizen. Ook met kerst. Sinds 2002 biedt de Ugandese organisatie Dwelling Places aan deze kinderen een thuis: een veilige plaats om te slapen, te eten en naar school te gaan. Waar dat kan, probeert Dwelling Places hen te herenigen met hun families. Veel van deze kinderen hebben te maken gehad met geweld, misbruik of zijn in de steek gelaten. Ze verlangen naar mensen die hen liefhebben en een plaats waar het veilig is.
U kunt meehelpen om kinderen een thuis te bieden. Met uw gift ondersteunt u Dwelling Places een organisatie die zich inzet voor kinderen in de knel.

Toen wij in mei van dit jaar door Kampala reden op weg naar Masaka waar Sanne bivakkeerde hebben we ze gezien: zoveel kinderen zwervend op de straat, zonder enig uitzicht op ook maar iets van een lichtpuntje…. Dat staat op het netvlies gegrift.

Nu zijn we nog in Kampala, in februari “reizen” we door naar Lwengo, ook in Uganda, ook  kinderen die niet veel hebben en waar we tijdens het 40-dagen-tijd-project gaan sparen voor die eerste levensbehoefte: water! U hoort er meer over.

Maar nu eerst de kerstcollecte: vergeet het niet, want ieder kind heeft recht op een toekomst….

Namens de ZWO commissie
Hetty van den Hoorn en Marga Streefkerk