Zoals u misschien al hebt opgemerkt, stond de voorkant van de kerk letterlijk in de steigers.

Er is eind 2016 een bouwkundig onderzoek uitgevoerd. Daarbij zijn verschillende bouwkundige en technische gebreken geconstateerd. Eén ervan was het kerktorentje.

De laatste jaren heeft u geld gegeven, via de Verjaardagsfonds, voor de renovatie van het kerktorentje. Met een donatie uit het onderhoudsfonds van de kerk kon opdracht gegeven worden aan het bouwbedrijf Wallet.

Op maandag 22 juni zijn de werkzaamheden gestart met als het eerst de opbouw van het steigerwerk.  De werkzaamheden, die voor de bouwvakantie zijn uitgevoerd, zijn; De staanders van het torentje vervangen, als mede het hout rondom, met redceder rabatdelen. De leien op het dak van het torentje waren zeer slecht en zijn geheel vervangen evenals het loodwerk. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door leidekkersbedrijf Nijland. Het geheel werd opnieuw in de verf gezet door schildersbedrijf van Buren. De windwijzer was er slecht aan toe. Hiervoor moest een kraanbedrijf worden ingehuurd om deze er af te halen. Na herstel van de windwijzer wordt deze er later opgezet door middel van een hoogwerker. Meteen worden dan de dakpannen op de kerk, welke stuk zijn, vervangen en de goten schoongemaakt. Al met al een hele klus, maar nu kunnen we er ook weer jaren mee vooruit!

In de afgelopen jaren hebben wij als gemeente gespaard voor dit groot onderhoud en daarbij zijn we in het bijzonder alle betrokkenen van het Verjaardagsfonds zeer dankbaar! Een goed moment om daar nog even stil bij te staan. Wat zijn we toch gezegend met een betrokken gemeente! 

Onlangs is ook de vloer in de kelderruimtes prachtig vervangen door een nieuwe mooie en duurzame vloer waar we hopelijk over niet al te lange tijd weer lang gebruik van kunnen maken.

Het eerstvolgende onderhoud betreft vervanging van de cv-installatie. Wij houden u op de hoogte!

De kerkmeester, Aalt van Bokhorst

Loading