Van 31 mei  tot 2 juni hebben we met jeugdwerkers gekampeerd bij ‘ De Banken’ in Zeewolde.  Dit als afsluiting van het seizoen. Ook de partner en/of kinderen konden mee. Een aantal kwam een dagje langs. Lekker even volleyballen, praten met elkaar, een vijfkamp, barbecueën en ja, dat mag natuurlijk niet ontbreken, een heus kampvuur, voor de gezelligheid maar ook wel lekker warm. De gitaar maakte het kampplaatje compleet.

Zondagmorgen hebben we met elkaar een dienst gehad in een grote tent. Jozua 4: 1-9 en 19-24 was onze leidraad.  Het verhaal waarbij er 12 stenen uit de Jordaan gehaald worden en opgericht worden als gedenkteken.  Twee keer wordt er in dit stukje genoemd: ‘ Wanneer uw kinderen later vragen wat deze stenen betekenen, dan moet u hun het volgende vertellen: ….’.

In de dienst zijn we als ‘ 12 stammen’ uiteen gegaan met de vraag wat je nu eigenlijk als jeugdwerker of als ouder aan de jeugd mee wil geven.  Dit werd in een woord op een steen geschreven. Woorden als open zijn, vertrouwen, vriendschap, accepteren, onvoorwaardelijke liefde, geborgenheid, een voorbeeld proberen te zijn, helpen bij de ontdekkingstocht werden genoemd. De stenen met deze woorden werden als gedenkteken opgestapeld.  We hebben als gebed namen van kinderen die we tegenkomen in ons leven op een briefje geschreven en tussen deze stapel stenen gestopt.

We willen bij deze alle jeugdwerkers bedanken die ‘ een steentje bijdragen’, die het verhaal van God door willen geven aan kinderen en jongeren. Ieder op zijn of haar eigen manier.

En als je nu denkt, dat wil ik ook, spreek dan een van de jeugdwerkers aan of mail naar Hanneke van Dijk: hlvandijk@hotmail.com of Agyelle Kiks: agyelle@kiks.biz.

Want echt, het is ook ‘ keigaaf’ om te doen!

Namens de jeugdouderlingen en –diakenen, Agyelle Kiks