Onlangs mochten wij als Stichting Etike € 116 in ontvangst nemen. Het geld is tijdens diensten van de Jeugdkerk bijeengebracht. Namens Etike bedankt voor dit bedrag en jullie betrokkenheid bij dit project.

Het doel van de stichting Etike is tienermoeders in Congo een kans geven! Stichting Etike biedt tienermoeders een kans om aan hun eigen toekomst en aan de toekomst van hun kinderen te bouwen. Veel tienermoeders zijn door hun familie verstoten toen ze zwanger raakten. Stichting Etike helpt hen met opvang, het volgen van een beroepsopleiding en een school voor hun kinderen. Zo kunnen ze de negatieve spiraal doorbreken en de toekomst van hun kinderen een positieve impuls geven. Naast de hulp aan tienermoeders, ondersteunt Stichting Etike ook het ziekenhuis N’Djili, een medisch centrum voor ruim 1 miljoen inwoners van Kinshasa. Apparatuur en inrichting waren erg verouderd en niet meer functioneel. Stichting Etikezorgt voor materiële ondersteuning aan dit ziekenhuis door medische apparatuur uit Europa te leveren. Deze apparatuur levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de medische basiszorg voor 10% van de inwoners van Kinshasa.

Hanno Kiezebrink en Kuma Kabare reizen in de eerste week van maart weer af naar Congo om o.a. de projecten te bezoeken. Van het geld van de jeugdkerk zal speelgoed worden gekocht voor de kinderen van de tienermoeders. In een volgende editie van Samenspel zullen we jullie informeren over het verloop van het bezoek en de besteding van het geld.

Namens Etike, Klaas Veldman