Een warm hart voor inloophuis ’t Hart van Putten.

 

“Het inloophuis …… nee joh, dat is niets voor mij, dat is toch alleen voor eenzamen en daklozen?”

Zomaar een reactie op de vraag: “ben jij al eens in het inloophuis geweest?”

Op verzoek van de diaconie,  die ook een warm hart heeft voor het inloophuis en er financieel aan bijdraagt, wil ik er graag iets meer over vertellen.

Het inloophuis aan de Molenweg is tot stand gekomen door het initiatief van een

projectgroep van de gemeente Putten, waaronder het Diaconaal Platform, en de Hervormde kerk.

Er kwam een breed opgezet, laagdrempelig en onafhankelijk inloophuis, waar mensen met verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. Het inloophuis wordt gerund door het bestuur van de Stichting Inloophuis Putten en vele vrijwilligers.

Het pand aan de Molenweg is door de Hervormde kerk ter beschikking gesteld, het is met behulp van sponsorgelden verbouwd en aangepast.

Zo is het geworden tot een fijne ,centraal gelegen, plek waar mensen zomaar binnen kunnen lopen. Ruim 30 vrijwilligers hebben spontaan gereageerd op de oproep om gastvrouw/man te zijn. Zij zorgen voor een kop koffie en bieden een luisterend oor en gezelligheid. Iedereen, ongeacht leeftijd, fysieke gesteldheid of achtergrond, kan er dus terecht voor een praatje en een kopje koffie.

Het inloophuis is bijna twee maanden open en is nu al een succes, Mensen komen er graag!

Het inloophuis is momenteel open op woensdag- en vrijdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur en op zaterdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur.

Elke veertien dagen is er op vrijdagmorgen een activiteit waaraan iedereen kan meedoen. Komt u ook een keer? U bent van harte welkom!

 

Namens het bestuur van de Stichting Inloophuis Putten

Anneke van der Veen