De veertigdagentijd is de periode voor Pasen. (10 februari t/m 26 maart) Van oudsher is dit een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan stil bij het lijden van Jezus én bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg.

Kerk in Actie voert in deze belangrijke kerkelijke periode campagne. Samen met vele kerkelijke gemeentes en donateurs. Ieder jaar wordt er een thema gekozen en staan er zes projecten centraal. Dit jaar is het thema ‘Ik ga. Zet een stap naar de ander.'

Dit jaar zal er geen gezamenlijk 40dagentijd project zijn met de Andreas kerk en Rooms-katholieke parochie. De ZWO commissie moest daarom dit jaar op zoek naar iets anders. Wij raakten al snel enthousiast van het programma van Kerk in Actie. De campagne van Kerk in Actie zal daarom dit jaar centraal staan tijdens de 40dagentijd. Kijk voor meer informatie ook op www.kerkinactie.nl/40dagentijd. Of download in de google play of i tunes appstore de 40dagentijd app.

Om het thema van dit jaar te benadrukken en als voorbeeld te dienen, hebben de ZWO en diaconie besloten om de handen in één te slaan en een stap naar de ander te zetten. Wij gaan, hopelijk met u/jullie, op reis langs verschillende projecten, zowel buitenlands en binnenlands.

Elke zondag zal er een ander project centraal staan. Gedurende de 40dagentijd zult u/jullie via samenspel, proloog en de beamer kennismaken met de verschillende projecten.

Wij hopen dat u/jullie met ons mee gaan en een stap naar de ander durven te zetten.

 

Namens de ZWO commissie             Namens de diaconie

Jim van den Hoorn                             Bert van de Pol

ZWO                                                   Diaconie