Veel mensen zijn wel in het bezit van een camera. Hetzij een gewone camera of een mobiele telefoon daar kan je ook mee fotograferen. Ik zelf ben een trotse bezitster van een Nikon D-5200. En ik maak echt tientallen foto’s, juist door het fotograferen waardeer ik des te meer de schoonheid van de natuur. Ieder jaargetij brengt dan ook zijn eigen charmes met zich mee. Ik begon gedichten bij mijn foto’s te schrijven en het begon mij zelfs op te vallen dat mijn visie op mijn geloof steeds meer terug te zien was in de foto’s die ik maak. Ik geef eerlijk toe dat ik een enorme denker ben. Dit bracht mij op een idee. Ik wilde een avond gaan houden met mensen uit onze gemeente, een avond over Geloof en Fotografie! Want wat is er nou mooier om dit te kunnen delen met anderen. Ik heb het idee besproken met Christiaan Everhardus, ook omdat hij mooie foto’s maakt. Hij zag dit plan wel zitten en zo is dit tot uiting gekomen. Inmiddels is deze bijzondere avond geweest en daar word met een goed gevoel op terug gekeken.

De foto’s van de aanwezigen heb ik nabesteld en hangen nu hier in deze ruimte van onze kerk. Een korte samenvatting is bij de foto’s te lezen. Wat hen inspireerde met het maken van deze foto op het geloof.

 P.H.v.d. P