Wat doe je als je buurman komt vertellen dat zijn dochtertje ernstig ziek is? Je zoekt naar woorden, maar vindt ze niet. Je stamelt wat en biedt hulp aan, want je wilt wat doen. Dan hoor je van een behandeling in Amerika, de kosten die ermee gemoeid zijn en van de oprichting van de stichting Floor for life. Wat kun je doen?

Jaap Plomp schrijft wekelijks een Perzisch kwatrijn. Daar is hij in zijn werkzame leven als leraar Nederlands mee begonnen, samen met zijn collega bewegingsonderwijs, Reinald Teune. In 2000 verscheen hun bundel ”Tegenlicht” . De samenwerking op dit gebied stopte, maar Jaap hield het ritme vast. In de loop der jaren ontstaat dan toch weer een verzameling. Wat kun je doen?

De gedichten bundelen, ze verkopen en de opbrengst geven aan Floor for life.

De kerkdrukkers van de Gereformeerde kerk zorgden voor de lay-out en de vermenigvuldiging. Zij zorgden ervoor dat de drukkosten zeer beperkt bleven , zodat de strijkstok onbehangen bleef.

En zo ontstond de bundel “Perzen, alsmede” . Een bundel met Perzische kwatrijnen, alsmede enkele andere gedichten. De bundel telt totaal 65 gedichten.

De prijs is € 10,-. De bundel is te koop bij Surprise & Kado, Dorpsstraat (voormalig postkantoor)

En bij Jaap Plomp zelf (na telefonisch overleg: 0341353311), Rimpelerweg 27, 3882 NK Putten. Hij neemt ze ook graag mee naar de kerk ter overhandiging.