Wel een derde collecte of geen derde collecte voor Syrië… Er kwamen vragen over: moeten wij de politieke situatie daar steunen. De één zal zeggen “ja natuurlijk”, de ander zal zeggen “geen denken aan”. Maar om die steun ging het niet. Het geld dat u in de derde zak hebt gedoneerd gaat één op één naar de vluchtelingen van Syrië, die in tentenkampen moeten zien te overleven, die het slachtoffer zijn van politiek geweld waar zij niet om gevraagd hebben. Het komt dus gewoon goed terecht.

Toen ik op 21 april in de kerk zat en zo eens om me heen keek ontdekte ik een behoorlijk aantal lege plekken. Het was deze ochtend niet echt stampvol wat de opbrengst natuurlijk niet ten goede komt.

Maar toen we in de kelder het geld geteld hadden, viel ik bijna van m’n stoel! Met elkaar hebben we bijna 1.000 euro opgehaald! En dat is fantastisch!

Ik weet dat onze gemeente het werk over grenzen heen steunt, dat zien we keer op keer aan de collecte die voor verschillende activiteiten van Kerk in Actie gehouden worden, maar deze opbrengst had ik niet durven dromen!

Nogmaals: hartverwarmend, dank u wel! Het stimuleert ons weer om vooral door te gaan!

 

Namens de ZWO-commissie, Marga Streefkerk