Met veel plezier presenteren Lya en Marjan Smink ( tante en nicht ), voor de eerste keer gezamenlijk hun kunstwerken.

 

Lya Smink is 63 jaar en op de middelbare school kwam zij er al achter, dat ze tekenen wel heel erg leuk vond.

Op de School voor de Grafische vakken heeft zij deze interesse omgezet in een vak.

Begin 2000 heeft ze les genomen bij Majeed Saeeyan en daar hoofdzakelijk met acryl gewerkt. Later les genomen bij George Swildens, waar zij met olieverf is gaan werken en die haar nog steeds de fijne kneepjes van het vak leert.

Haar werk is realistisch en schildert o.a. dieren, voornamelijk sterke dieren. Verder figuren zonder gezichten. Door de uitdrukking weg te laten biedt de kijker de ruimte om er zijn eigen invulling aan te geven. En landschappen: zij daagt de kijker uit zijn fantasie te gebruiken.

 

Marjan Smink is 31 jaar en sinds 2 jaar actief met schilderen met olieverf. Zij schildert graag de natuur en dieren en is op de Veluwe (Ermelo) opgegroeid. Op het ogenblik schildert zij klein wild, die op de Veluwe voortkomen. Daarnaast houdt zij zich bezig met het tekenen van mandala’s.

De tentoonstelling is te bezichtigen in de Gereformeerde kerk aan de Achterstraat in Putten, iedere zondagmiddag van 14.30 – 16.30 uur en op woensdagochtend van 9.45 – 11.45 uur, of na telefonische afspraak tel. 0341 361257.

Tijdens de beide inlopen staat de koffie/thee voor u klaar. Wij nodigen u van harte uit de expositie te bekijken.