Een groot aantal mensen binnen onze kerk is actief in de sport. Of je nu voetbalt, tennist, of jogt, de meest mensen ervaren dit als een manier om er voor te zorgen dat je “lekker in je vel zit”. Een goede lichamelijk conditie geeft ruimte om ook op een gezonde manier met geestelijke dingen bezig te zijn. In je werk, in je vrije tijd en misschien ook wel in je geloof.

Sportvereniging Putten heeft het initiatief genomen om dit voorjaar een nieuwe manier van hardlopen te introduceren die gericht is op de beleving van het lopen in relatie met je omgeving, je medelopers en de natuur om je heen. Door de focus van het lopen niet bij jezelf te leggen, bijvoorbeeld het aantal rondjes of kilometers dat je wilt lopen, maar door een training in relatie met wat de omgeving te bieden heeft. Hierdoor ligt de uitdaging bijvoorbeeld in de routes die je samen met de loopgroep loopt. Op deze manier verander je de focus van het lopen van jezelf naar de omgeving, waardoor de trainingsprikkel onbewust wordt bereikt.

Hajo Schuurman, één van de ervaren hardlooptrainers van SV Putten, gaat dit voorjaar in mei vier introductielessen van “Het Nieuwe Hardlopen” verzorgen. De opbouw van elke les is steeds gelijk, de oefeningen en het parcours variëren. De laatste les wordt afgesloten onder het genot van een kopje koffie of thee in het Theehuis van Landgoed Groevenbeek.

Iedereen kan trainen op zijn of haar eigen niveau, maar wel met elkaar in een prachtige omgeving.

Praktische informatie

Data: zaterdagen 6, 13, 20 en 27 mei

Tijdstip: van 9.00 tot 10.00 uur

Locatie: Parkeerplaats  Bosbad Putten

Kosten: €25,00 (incl. koffie/thee laatste les)

Aanmelden : via mail: www.svputten.triatlon@gmail.com; via website: www.sv-putten-triathlon.nl

Mede namens Hajo, Adri Benschop