Stichting Rusland Kinderhulp

De stichting is nog druk met het voorbereiden van de vakantiemaand in de periode van 2 tot en met 30 april van dit jaar. Het komt al aardig dichtbij en er moeten nog wel puntjes op de i gezet worden.

20 tot 25 kinderen uit Wit Rusland, die net hersteld zijn van kanker komen dan naar Putten om een maand nieuwe krachten op te doen. Zij komen met een bus die door de stichting betaald wordt en verblijven deze keer op één locatie, dus niet bij gastgezinnen. Zij nemen een eigen onderwijzeres, een arts en een tolk mee, maar de totale organisatie ligt bij werkgroep Putten. Werkgroep Stichting Rusland Kinderhulp kan op allerlei gebied veel hulp gebruiken of het eenmalig is of vaker: alles mag.  Er is onder andere hulp nodig bij boodschappen doen, koken, wassen, huishoudelijke taken, activiteiten met de kinderen ondernemen etc. Met  elke vorm van hulp is SRK blij. Wilt u informatie, dan mag  u/jij altijd even bellen.

Voor dit project is men nu vooral erg blij met goede kinderkleding in de maten 128 t/m 176 zowel zomer als winterkleding, (want de kinderen krijgen deze mee naar huis). Ook mooie schoenen vanaf maat 34 zijn nu meer dan welkom. Maandagavond 12 maart is er om 20.00 uur een voorlichtingsavond in de Aker, waar men alle aangeboden hulp inventariseert, zodat alle werkzaamheden verdeeld kunnen worden. Iedereen is daar van harte welkom.

Verder is de stichting al sinds 2007 bezig met de herstelwerkzaamheden van een gehandicapten centrum. Er zijn in Nederland 25 werkgroepen waar de werkgroep Putten er een van is.

Op 6 februari is er op de basisscholen in Putten ook een actie begonnen met de verkoop van doosjes pepermunt en met de verkoop van krentenbollen en ontbijtkoek.

Door de verkoop halen zij ook geld op voor de vakantie van de kinderen.

 

De beide collecten bevelen wij van harte aan.

Namens de gezamenlijke diaconieën,

Hermien Landman, Betsy Verduijn