Van de ZWO-commissie

De 40-dagen-tijd begint op woensdag 5 maart en ook dit jaar hebben de gezamenlijke kerken (Rooms Katholieke Parochie, de Andreaskerk en de gereformeerde kerk) weer een project waarvoor we gaan sparen. De Andreaskerk was aan de beurt een project te kiezen en dat is Young Focus geworden. Een organisatie die zich ten doel stelt ieder kind van Smokey Mountain (Manilla, Filippijnen) ondanks het armoedige levenslot wat hem of haar is toegevallen, niet gedoemd is tot levenslange ellende, maar voldoende mogelijkheden ontvangt om voor zichzelf een menswaardig bestaan op te bouwen.
Wij richten ons vooral op de voeding en onderwijs voor de kinderen.

 

Stelt u zich eens voor: metershoge vuilnisbelten…………………. vuilniswagens die nog meer vuil komen brengen…….. bulldozers die het vuil in “ordelijke” puinhopen verdeeld en daar tussendoor lopen kinderen…. kleine kinderen…… maar ook grotere kinderen en moeders met kindjes op hun rug…… allen zoekend naar vuil dat nog een heel klein beetje geld opbrengt om te kunnen overleven…. of niet…

Daar doen we het voor de komende 40 dagen!

 

Op 9 maart krijgt u tijdens de ochtenddienst meer informatie over dit project.

 

In de kindernevendienst is er al aandacht aan besteed en de kinderen hebben op de clubavonden en knutselmiddag een spaarpot van afval gemaakt om in te sparen voor het project.

 

De ZWO-commissie heeft ijverig melkpakken gespaard en we hebben met elkaar daar een prachtige spaarpot van gemaakt die u mee kunt nemen om in te sparen voor het project. De volle spaarpotten kunt u op eerste paasdag weer inleveren.

 

Ook is er weer een paars boekje, een leidraad door de 40-dagen-tijd heen. U kunt zowel het paarse boekje vanaf zondag 2 maart mee naar huis nemen. De spaarpotten volgen een week later na de presentatie van het project.

 

Meer informatie over het project vindt u op www.youngfocus.nl of op hun facebookpagina www.facebook.com/youngfocus.org

 

Ik wens u een goede, spaarzame 40-dagen-tijd toe!

Namens de ZWO-commissie,

Marga Streefkerk