Na een paar maanden van verbouwen is de soos klaar. Er werd al langere tijd nagedacht over hoe de soos kon worden opgeknapt. Er werd een plan gemaakt over de inrichting van de soos. Gelukkig hebben een aantal mensen de handen ineengeslagen, waardoor de verbouwing kon beginnen.

Op de bestaande kastenwand na werd alles uit de soos verwijderd. Er werd een extra kastenwand gemaakt zodat er voldoende bergruimte is. Bestaande en extra leidingen werden in de muur gefreesd waarna de muren mooi glad zijn gemaakt en gesausd. Het plafond kreeg een andere kleur, kozijnen en kasten werden geschilderd, de vloer gelegd, een bar gemaakt, plafondplaten met spotjes opgehangen, internet aangelegd, televisie en boxen geïnstalleerd. En tot slot werd het interieur op een deskundige wijze ingericht.

Het resultaat mag er zeker zijn: een frisse eigentijdse ruimte die voorzien is van de technologie die bij deze tijd hoort.

Het was een flinke klus en gelukkig hebben ongeveer 30 personen (inderdaad: ‘vele handen maken licht werk’) geholpen om tot dit mooie resultaat te komen. Het was mooi om te zien dat deze verbouwing verbindend heeft gewerkt. Zo zijn er kluscombinaties van gemeenteleden ontstaan die we vooraf niet hadden kunnen bedenken.

De jeugd kan gebruik maken van de aanwezige technologie, maar graag zou ik willen benadrukken dat de soos ook voor bijvoorbeeld vergaderingen kan worden gebruikt. Voor presentaties is tegenwoordig een beamer overbodig. Daarvoor kan de televisie worden gebruikt. Mogelijkheden te over. Kom je niet uit de technologie? Stel je vraag en er is vast altijd wel iemand die weet hoe het werkt en je verder wil helpen.

De gebruikers van de soos wensen we veel plezier met hun opgeknapte onderkomen.

Een ieder die heeft geholpen bij de verbouwing: hartelijk dank voor jullie inzet! Fijn dat we een beroep op jullie konden doen.

 

Een hartelijke groet,

Eric Kraai en Marcel de Haan