Binnenkort wordt in de Immanuelkerk in Ermelo de Musical Mozes uitgevoerd. De musical is een initiatief van de Gereformeerde Kerk Ermelo en wordt uitgevoerd onder leiding van Gera Sinte Maartensdijk en Erik-Jan van der Hel. Iedereen is van harte welkom op 31 maart, 1 en 2 april om 19.30 uur en op 2 april om 14.30 uur in de Immanuelkerk. Kaarten à € 7 (€ 5 voor de middag) zijn vanaf 10 maart verkrijgbaar bij Jonker Herenmode en het kerkelijk bureau, Stationsstraat 135. Reserveren kan nu al via mozesermelo@gmail.com. Komt u ook?

Verhaal vol contrasten

De musical vertelt het verhaal van Mozes. Een verhaal vol contrasten. Het gaat over wanhoop en hoop, onderdrukking en bevrijding, ongeloof en verwachting. Maar bovenal is het verhaal van Mozes een verhaal over identiteit.

Mozes werd geboren als een ter dood veroordeelde. Maar hij overleefde en groeide op aan het hof van de farao als ‘zoon van’. Hij moest de woestijn in vluchten omdat hij een Egyptenaar had gedood. Maar Mozes komt terug, na 40 jaar, om het volk uit het land van de dood te leiden. Hij maakt van dit volk een hecht volk en geeft het de, van God ontvangen, Tien Woorden. Een blauwdruk voor de wereld zoals die moet zijn.

Nieuwe invalshoeken

Aan het verhaal van Mozes zijn in deze musical nieuwe verhaalfiguren toegevoegd. Merit bijvoorbeeld, een Egyptische vrouw die verliefd wordt op Mozes. Een onmogelijke liefde. Hoe vergaat het haar wanneer Mozes zonder ook maar iets te zeggen, vlucht?

Nieuwe invalshoeken dus binnen een bekend verhaal. Een verhaal over hoe een mens, hoe een volk, gevoed door een droom over een beloofd land, zijn identiteit verwerft. Met alle vragen die daarbij komen kijken. Vragen van toen en ook van nu. Komt u ook?

Voor meer informatie ga naar de website www.gknermelo.nl