Grote Oversteek op 28 & 29 juni 2013,

 

er kan weer ingeschreven worden!

 

 

 

Op vrijdag 28 juni gaat de 23ste editie van de Grote Oversteek van start. Tijdens deze 24 uurs survival worden ongeveer 100 jongeren van 12-15 jaar uit Putten en omgeving uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Bij de aftrap spreekt één van de predikanten de jongeren nog wat moed in. 

Per fiets vertrekken ze dan vanaf de Andreaskerk en na wat omzwervingen zullen ze per kano de ‘Grote Oversteek’ over het Veluwemeer moeten maken naar Flevoland.

Aan de overkant zetten ze op kampeerterrein De Banken hun tent op, worden de luchtbedden opgeblazen en kunnen de kleren gedroogd worden bij het kampvuur. 

’s Avonds en ’s nachts moeten de jongeren in teams van 6 personen strijden om de meeste punten.  Ook tijdens het nachtprogramma moet er verschillende malen ‘Overgestoken’ worden. Via een touwbrug, een vlot of kano bereik je dan weer het volgende spel. Zo rond 3 uur keert de rust terug in het kamp en probeert de één een paar uurtjes slaap te pakken en de ander probeert dat juist te voorkomen.

Veel slapen is er voor niemand bij want op zaterdag worden de jongeren weer op tijd wakker gemaakt voor opnieuw een spectaculair programma.  Na een dag tokkelen,  kanoën, abseilen, een groene-zeep-baan, touwbruggen, een echte ‘Via Ferrata’ en diverse andere activiteiten komen de jongeren uiteindelijk terug bij het kamp. Daar staat gezamenlijke BBQ op het programma..

Via het pontje fietsen we vervolgens terug naar Putten. In de Andreaskerk maakt de organisatie bekent wie de winnende teams zijn en sluiten we samen af.  En dan is het hoog tijd om bij te slapen!

Iedereen tussen 12 en 15 jaar kan zich nu als team van 6 personen inschrijven voor de Grote Oversteek. Lukt het je niet om een compleet team te vormen, laat het ons even weten. Wij proberen dan een oplossing te vinden.

Aanmelden kan via onze website www.groteoversteek.nl.  Uiteraard is de Grote Oversteek ook te vinden op Facebook, Hyves en Twitter.

De Grote Oversteek is een evenement dat wordt georganiseerd door zo’n 60 vrijwilligers. Daarnaast kunnen wij al jaren rekenen op een grote groep sponsors die ons helpen er een fantastisch weekend van te maken. Op onze website kunt u zien welke bedrijven het mogelijk maken dat wij dit jaar voor de 23ste keer de Grote Oversteek kunnen organiseren!  Wil je / wilt u meer weten?  Mail naar info@groteoversteek.nl of bel met Arjen Overweg op 06 13147979.