Gereformeerde Kerk Putten

Een open, gastvrije en veelkleurige geloofsgemeenschap, met de Bijbel als bron en norm voor geloof en leven

Anders dan anders vakantie !

2020 Juli Ds. D. Boekema

Op vakantie gaan gaat dit jaar anders dan andere jaren !

Er zijn mensen die nooit op vakantie gaan, en ook nu thuis blijven.

Er zijn mensen die anders wel op vakantie gaan naar binnen- of buitenland, maar nu toch maar thuis blijven voor de veiligheid en gezondheid. 

Er zijn mensen die altijd naar het buitenland op vakantie gaan, maar nu in Nederland blijven, met alle risico’s van dien met het weer en zo.

Er zijn mensen die het toch maar wagen naar het buitenland te gaan, ook al brengt het ene land meer risico met zich mee dan het andere.

Maar ook al ga je naar het buitenland, ook dan is het anders dan voorgaande jaren. Iets minder ontspannen en met iets meer vragen hoe het zal gaan op campings, hotels, stranden, openbaar vervoer en winkelcentra.

 

En het maakt ook nog een verschil of je alleen met de eigen auto of camper rijdt, met je eigen mensen en eigen gezin, of je stapt in een vliegtuig opgepropt met allerlei vreemde mensen en urenlang met een mondkapje voor.

Het is maar waar je voor kiest !

Maar wat u ook doet,  of voor kiest, thuis blijft of toch op stap gaat, dichtbij of ver weg, ik hoop dat u mag bijkomen en uitrusten, en dat we allemaal veilig en gezond thuis mogen blijven en weer komen.  

Bewust en onbewust hopen we allemaal dat een tweede golf uitblijft en dat straks na de zomer langzaam maar zeker het gewone leven weer kan gaan beginnen. Ook in de kerk ! Met meer mensen ! Met zingen ! Langzaam op weg naar het oude vertrouwde. Ook al zullen we nog wel even geduld moeten hebben voordat het helemaal weer het oude is. Met z’n allen in een volle kerk en zingen uit volle borst ! Dat duurt nog even ! En ook buiten de kerk, in de maatschappij, op ons werk en school en thuis, is en blijft geduld een schone zaak !

Maar hoe het ook gaat:

 

Ga met God en Hij zal met je zijn,

jou nabij op al je wegen

met zijn raad en troost en zegen.

Ga met God en Hij zal met je zijn.

 

Ga met God en Hij zal met je zijn,

tot wij weer elkaar ontmoeten,

in zijn naam elkaar begroeten.

Ga met God en Hij zal met je zijn.