Ook voor het jaar 2015 hebben we samen met de diaconie van de Andreaskerk vier collectedoelen uitgezocht die onze gezamenlijke financiële steun hard nodig hebben. Elk kwartaal een ander doel.

Voor het eerste kwartaal 2015 is dat Stichting De Kinderwinkel in de wijk Moerwijk in Den Haag.

De Kinderwinkel is een initiatief van de Marcuskerk. Vanuit het pand aan de van Baerlestraat organiseert die activiteiten voor kinderen en tieners in Moerwijk. Naast twee betaalde krachten helpen vele vrijwilligers en stagiaires mee.

De Kinderwinkel is verbonden met Stek – voor stad en kerk, een organisatie die kerkelijke activiteiten bundelt op het gebied van jeugdbeleid, diaconaat, maatschappelijke activering en ander werk en zich vooral richt op kwetsbare mensen in de stad en vrijwilligers.

De Kinderwinkel is een knooppunt waar kinderen van verschillende komaf en overtuiging elkaar ontmoeten. Alle kinderen en tieners uit de buurt, van 4 tot 16 jaar, zijn er welkom. Zoveel religies en culturen bij elkaar hoeft geen bedreiging te zijn maar wordt gezien als een opdracht om kinderen en tieners zich in de wijk thuis te laten voelen. De Kinderwinkel is daarbij een veilige en gezellige plek voor hen geworden.
Voor kinderen van 4 tot 10 jaar is er een kinderbijbelclub, inloopmiddag en woensdagmiddagclub; ook zijn er regelmatig extra activiteiten.

In de vakanties zijn er altijd leuke uitstapjes, zo zijn ze al naar Serpo, Ballorig, Avifauna en naar Putten geweest.

Voor tieners van 10 tot 14 jaar is er een huiswerkclub en tienerinloop; daarnaast kunnen ze leren koken en serveren in het tienerrestaurant.

Ook voor de tieners worden er allerlei vakantieactiviteiten georganiseerd. Bijv. zwemmen in Tropicana, boks-aerobicsworkshop, schaatsen in De Uithof of naar het Omniversum.
Elke zomervakantie organiseren ze een KiWi (Kinderwinkel)-kamp voor tieners. 5 dagen lang gezellig met elkaar er op uit. Kijk voor meer informatie op de website www.moerwijk.nl

De diaconie beveelt de collecten voor de Kinderwinkel van harte bij u aan.