Het seizoen Chatpoint 2012-2013

Dit jaar hadden we een kleine groep 15 – 16 jarigen bij Chatpoint. Om de veertien dagen op zondag kwamen, slechts 5 meiden bij ons thuis. Gelukkig was het er niet minder gezellig om. Het afgelopen seizoen hebben we met elkaar gesproken over gelovig zijn. Dit thema hebben we in deelthema’s en daarmee als het ware in stukjes behandeld. We zijn begonnen met de betekenis van onze eigen namen en God’s naam, zoals die laatste in de bijbel voorkomt. We hebben ook nagedacht over wat God voor ons betekent. Op een andere zondagavond hebben we aan de hand van de bijbel en onze eigen ideeën en ervaringen gesproken over de verschillende plaatsen en manieren om God te ontmoeten. Dat kan zijn in gebed, of in de natuur. De manier hoe God in de bijbel voorkomt en de rol die mensen God geven hebben we op een andere zondagavond besproken. We hebben ook gesproken over vormen van communiceren met God. Dat sloot goed aan bij de verschillende verhoudingen tussen God en mensen. Bekende voorbeelden zijn God als Rechter en God als Vader. Nu duidelijk was hoe wij als Christenen God ervaren, was het tijd om ons te verdiepen in de Godsbeleving bij andere geloofsvormen. Is de God van Joden en Moslims dezelfde?  In deze maatschappij wordt je nu eenmaal geconfronteerd met andere geloven en het is daarbij vaak beter om te kijken naar de overeenkomsten, dan naar de verschillen. Het kan daarbij helpen om meer achtergrond te hebben van de verschillende geloven. Na zo breed te zijn gegaan, werd het tijd om naar onszelf terug te keren. Hoe leef jij als Christen, is dat anders op school en werk, of thuis en op sport? Als laatste hebben we het gehad over een belangrijke plek voor Christenen om samen te komen, de kerk. We hebben een aantal activiteiten van een standaard kerkdienst zoals we die in onze kerk regelmatig meemaken in de juiste volgorde, liturgie, gezet. Dat viel niet mee. Al met al leerzame avonden, zo samen op weg aan de hand van de bijbel.

Het seizoen hebben we afgesloten door samen naar een zondagdienst van Doorbrekers te gaan. Dit is een snelgroeiende gemeente, die verwant is met de pinksterbeweging. De diensten zijn laagdrempelig en er is veel ruimte voor muziek. Na terugkomst van de dienst hebben we thuis een High Tea geserveerd. Met veel thee en allerlei lekkere zoetige en hartige hapjes. We hadden hiervoor een dag in de keuken gestaan, om het allemaal klaar te maken, maar we hebben er dan ook heerlijk van gegeten. Aansluitend hebben we nog een film gekeken. Al met al een mooie afsluiting van een mooi seizoen. Wij mochten als leiding een stukje meelopen op de geloofsweg van deze leuke meiden en daar hebben we van genoten.

Vriendelijke groet, Ellen en Bram Remmelzwaal

 

 

 

Christengemeente DoorBrekers is een Nederlandse christelijke, kerkelijke organisatie die verwant is met de pinksterbeweging. De organisatie is in 2005 opgericht door Peter en Ilona Paauwe. DoorBrekers is actief in Barneveld en Amersfoort en wordt wel de snelstgroeiende kerkelijke gemeente van Nederland genoemd.